Vágólapra másolva!
Nem először fordult elő, hogy egy Renault tartotta fel az időmérőn, de Palmer szerint nem ezen múlt a továbbjutása. Alonso elégedett a 12. hellyel.

A McLaren nem szerepelt rosszul az USA Nagydíj szabadedzésein, az időmérőn mégis be kellett érniük a 19. és 12. helyezéssel. Jenson Button járt rosszabbul, neki a Q2-be sem sikerült bekerülnie, miután a McLaren először a lágy gumikon próbálta továbbjuttatni őt, és ezért csak egy próbálkozása maradt a gyorsabb szuperlágy abroncsokon. Az utolsó mért körében viszont forgalomba keveredett, és 3 tizeddel lemaradt a következő etapról.

"Tegnap a 8., ma délelőtt pedig a 9. helyen végeztünk, a tempónk tehát jó volt, de az időzítést megint elrontottuk - kesergett a brit. - Az utolsó szektorban négy autót kellett megelőznöm, és közülük az utolsó nyilvánvalóan túl későn látott meg engem. Az ideális íven maradt, ezért ki kellett fékeznem az utolsó kanyarban."

Az említett pilóta a Renault-s Jolyon Palmer volt, aki

Button szerint nem kezelte megfelelően a helyzetet.

"Nagyon fontos, hogy az utolsó kanyarba nagy tempóval hajtsunk be, ezért későn kell fékeznünk. Ha nem az ideális íven haladunk, ezt lehetetlen véghezvinni - magyarázta. - A másik autó cikázott előttem, nem tudtam, mire számíthatok tőle. Megint egy Renault került az utamba, az utóbbi időben ez többször előfordult. Ma miattuk kerültünk hátrányba, ezért remélem, megbüntetik őket."

A forgalom fogott ki Buttonon Forrás: DPPI/Frederic Le Floc H

Nem rajta múlt

Palmer mérnöke már a csapatrádión elismerte, hogy hibázott az időzítéssel, de a brit újonc szerint nem ezen múlt Button továbbjutása. "A Q1 szorosabb volt a kelleténél, mert senki nem figyelmeztetett a forgalomra - nyilatkozta. - Az utolsó körben szó szerint le kellett menekülnöm a pályáról, hogy ne kapjak büntetést. Úgy tudom, már megvizsgálták az esetet, és nem osztottak ki semmilyen szankciót."

"Amikor megláttam Jensont, egyből lehúzódtam, már nem is voltam a pályán, amikor elment mellettem. Mindent megtettem, hogy ne álljak az útjába -

Alonso nem bánkódik

A másik McLarent vezető Fernando Alonso jobb helyzetből várhatja a rajtot, és hisz benne, hogy a 12. rajtkockából indulva pontszerző helyen tud végezni. "Ideális esetben a 7. vagy 8. hely is a miénk lehet. A 12. rajthelynek előnye is van, hiszen kiválaszthatjuk, milyen abroncsokkal vágunk neki a versenynek. Szerintem a Williamst és a Toro Rossót is legyőzhetjük" - jelentette ki Alonso, aki az edzés közben arra panaszkodott a csapatrádión, hogy csak az egyenesekben másfél tizedet veszít.

Alonso hozzátette, elégedett az időmérőn nyújtott teljesítményével. "Tudtuk, hogy a Q3-ba nehéz lenne bekerülnünk ezen a pályán, ezért

- mondta. - A versenytempónk szerintem jobb lesz.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!