Vágólapra másolva!
Szerinte nem tenne jót az F1-nek, ha ő nyerne, mert nem lehet írni róla semmit. Hamilton győzelmét hasznosabbnak érezné, mégsem tartja valószínűnek a sport nagyura.

Nico Rosberg még soha nem volt ilyen közel hozzá, hogy megszerezze első Forma-1-es világbajnoki címét, hiszen négy fordulóval a szezon vége előtt 33 pontos előnye van csapattársával szemben. Bernie Ecclestone megérdemeltnek tartaná a sikerét, mégis jobban örülne, ha nem ő nyerne, hanem a könnyebben eladható, a sajtó számára érdekesebb Lewis Hamilton.

Még a Németországban sem segítene. Olyan győztesre van szükség, mint Lewis" – nyilatkozta Austinban Ecclestone, aki soha nem titkolta, hogy Hamilton ellentmondásos személyisége szerinte jót tesz a Forma-1 népszerűségének.

Ecclestone jobban örülne, ha az idén is Hamilton lenne a világbajnok Forrás: Daimler AG/Daimler AG/Steve Etherington

„De már nem lesz könnyű nyernie – tette hozzá. – Még akkor is arra lenne szüksége, hogy Nico belefusson pár olyan problémába, mint ő szezon korábbi részében, ha megnyerné a következő három-négy versenyt."

Annak ellenére, hogy Ecclestone a sajtóban könnyebben szerepeltethető, Hamilton a két héttel ezelőtti Japán Nagydíjon összerúgta a port a brit újságírókkal, miután az FIA által rendezett sajtótájékoztatón a telefonját nyomkodta. Az F1 nagyura mellé állt a vitában.

„Én hagynám Lewisnak, hogy azt csinálja, amit akar. Teljes mértékben. Segítenék is neki ebben, ha tudnék – mondta. – Valószínűleg azért viselkedett így, mert unatkozott. Ha nem lenne kötelező, nem járna sajtótájékoztatókra. De muszáj neki, alighanem a rajtrács végére száműznék, vagy valami ilyesmi, ha kihagyná őket."

Ecclestone ebben túlzott, de egyszerűen arra akart célozni, hogy az FIA sajtótájékoztatóin a meghívottak számára kötelező a részvétel.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!