Bottas hazai pályán nyomta le az amerikai rendőröket

Forma-1, Valtteri Bottas, Williams Martini Racing, USA Nagydíj
AUSTIN, TX - OCTOBER 20: Valtteri Bottas of Finland and Williams walks in the Paddock during previews ahead of the United States Formula One Grand Prix at Circuit of The Americas on October 20, 2016 in Austin, United States. Mark Thompson/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
A Williams pilótája jobb teljesítményt vár csapatától, és azt mondta, időbe telik még, mielőtt bejelentést tud tenni a jövőjével kapcsolatban.

Nehéz volt szóhoz jutni Lewis Hamilton mellett az FIA csütörtöki sajtótájékoztatóján, annyi kérdést szegeztek a háromszoros világbajnoknak az újságírók. Momentumok jutottak azonban Valtteri Bottasnak is, akit a jelen lévő ellenfeleihez hasonlóan arról is kérdeztek, hogy mi volt az eddigi legizgalmasabb élménye az USA Nagydíj jelenlegi helyszínén.

„A legmenőbb dolog, amit itt csináltam, tavaly volt, amikor Georgetownban meglátogattam a rendőrséget, és egy napot a helyi rendőrökkel töltöttem. Körbe vittek a munkahelyükön, vezettem rendőrautót is. Megdöntöttem a körrekordot a tesztpályájukon! Az elég mókás volt.”

Bottasnak szép emlék maradt a georgetowni rendőrőrsön tett látogatás Forrás: AFP/2016 Getty Images/Mark Thompson

A humoros pillanatok előtt Bottast komolyabb témákról, a Williams jelenlegi formájáról, és az ő személyes jövőjéről is megkérdezték. Kijelentette, hogy „a Williams képes jobb szereplésre”, és két évvel ezelőtt sokkal jobban szerepeltek, így láthatóan nem képesek kihozni a legtöbbet magukból.

A Williams egyelőre nem jelentette be, hogy kik versenyeznek majd náluk, de nyílt titok, hogy Felipe Massa helyét Lance Stroll foglalja majd el. Bottas maradására is jó esély van, de a finn pilótáról úgy hírlik, hogy a Renault is csábítaná, hogy legyen Nico Hülkenberg csapattársa.

„Még várnunk kell, hogy megerősíthessük, mi is történik majd jövőre. Nagyon szép időszakot tölthettem eddig a csapattal, jó eredményeket értünk el, de úgy érzem, együtt többre is képesek lehetünk” – foglalta össze.

A Sky Sports viszont úgy értesült, hogy Bottas biztosan a csapatnál marad, és ezt november első hetében jelentik majd be.

„Talán az a helyzet, hogy mindkét félnek szüksége van a másikra. Már majdnem négy évet töltöttem itt, az év végén 77 teljesített futamom lesz, és nem bánnám, ha több is lenne – mondta Bottas a csatornának. – Valóban, trükkös évünk volt. Elismerjük, hogy a kezdő csomagunkból nem hoztuk ki a legtöbbet, de néha így sikerül. Előfordul, hogy az ember kudarcot vall, és akkor újra kell próbálni. Jövőre a Williamsnek pont jókor jönnek az új szabályok a felzárkózáshoz.”

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!