Társoldalunk:

Hülkenberg győzelemre tör a Renault-val

2016.10.20. 19:52

A Renault új pilótája mindig is gyári csapatra vágyott. Az istálló egyik jelenlegi versenyzője, Kevin Magnussen reméli, hogy maradhat. Hülkenberg helyével új jelöltet hoztak összefüggésbe.

Nem hozott nagy meglepetéseket az idei F1-es pilótapiac, de a Renault révén mégis változás várható, mivel leigazolták Nico Hülkenberget a Force Indiától, és egyelőre nem tudni, hogy ki lesz a csapattársa, és azt sem, hogy ki ülhet majd az eddigi helyére. A Force Indiánál nemrég elismerték, meglepte őket pilótájuk döntése, Hülkenberg viszont úgy gondolja, ennek itt volt az ideje.

„Úgy gondolom, hogy ez a helyes lépés a pályafutásom jelenlegi szakaszában – szögezte le az FIA csütörtöki sajtótájékoztatóján. – Szerintem nagyon messzire jutottunk a Force Indiával, az ötödik évet töltöm náluk, és sikeresek vagyunk együtt, de ideje új kihívást keresni. Mióta az F1-ben versenyzem, gyári csapathoz vágytam, ez jó lehetőség, és az időzítés és megfelelő. Jó döntést hoztam.”

Hülkenbergnek van oka az örömre...Forrás: AFP/2016 Getty Images/Clive Mason

Hülkenberg még nem állhatott dobogóra az F1-ben, viszont az alacsonyabb kategóriákban mindent megnyert, és óriási meglepetést okozott 2015-ben, amikor beugróként elsőre győzött a Le Mans-i 24 órás versenyen a Porsche színeiben. Ezt szeretné folytatni a Renault-nál is.

Ők azt várják, hogy az élen legyünk, és a győzelmekért küzdjünk, én pontosan ugyanezt keresem. Tudjuk, hogy hosszú út áll előttünk a csúcsig. Amikor megvásárolták a Lotust, a helyzetük nem volt könnyű, úgyhogy idő kell az újjáépüléshez. A jövőt szépnek látom, óriási kihívás lesz, de állok elébe. Sikertörténetet akarok írni velük.”

...Magnussen viszont nem lehet nyugodtForrás: AFP/2016 Getty Images/Clive Mason

Hülkenberg mögött helyet foglalt a Renault egyik jelenlegi pilótája, Kevin Magnussen is, ő egyelőre mindössze reméli, hogy a német pilóta csapattársa lehet. „Ez a célom, remélhetőleg nemsokára bejelenthetjük, hogy mi fog történni, bárhogy is alakul majd. Ezen a hétvégén a versenyre összpontosítunk, jól akarom érezni magam az autóban, aztán majd meglátjuk.”

Egyelőre nem tudni, hogy ki lehet Hülkenberg utódja a Force Indiánál. A csapat nem siet a döntéssel, és bár Pascal Wehrlein már elárulta, hogy tárgyalnak az istállóval, a Motorsport.com úgy tudja, Danyiil Kvjat is a csapat listáján van, mert tapasztalt, és gyors versenyző, de a Red Bull még nem döntötte el, hogy számolnak-e az orosz pilótával a továbbiakban. A portál szerint Esteban Ocon és Jolyon Palmer is szerepel a jelöltek között.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!