Vágólapra másolva!
A Mercedes versenyzője egy reklám kedvéért az eddiginél is színesebb egyéniség lett. Videó.

A Forma-1-es pilóták nem kerülhetik el, hogy a csapatuk szponzorainak elsőre szellemesnek tűnő ötletei miatt néha idétlen helyzetbe kerüljenek. Az évek során láttunk már jó néhány olyan reklámfilmet velük, amelyet nehéz volt homlokráncolás nélkül végignézni, de a Mercedes egyik partnere, az Epson még mindig képes volt előállni valami újjal.

A cég egyébként technikai téren is együttműködik az istállóval, különféle eszközöket, köztük nyomtatókat és szkennereket szállít nekik, de az alábbi kisfilmnek ehhez nincs túl sok köze. A külső tintatartályos nyomtatóikat próbálták azzal reklámozni, hogy előbb a levegőben kavargó papírlapokkal bombázták, majd több hektoliter festékkel öntötték le Lewis Hamiltont a Mercedes szélcsatornájában. Az Epson közleménye szerint „a Lewis Gets Inked kampány különbözik az eddigi együttműködésektől, amelyek során a két márka komolyabb hangvételű tartalmakkal fejezte ki a korszerű és magas minőségű termékek iránti elköteleződését." Hát, így is lehet fogalmazni.

Maga Hamilton egyébként, legalábbis a közlemény tanúsága szerint, azt állította, eddig ez volt az egyik legkülönlegesebb program, amelyen részt vett.

– mondta a háromszoros világbajnok, aki a Call of Duty legújabb részében is feltűnik. – Több mint 400 liter festéket öntöttek rám, ez számomra egy teljesen új élmény volt, de belevágtam, és úgy gondolom, a végeredmény nagyon jó lett."

Nos, ezt ki-ki döntse el maga! Azt mindenesetre nehéz lenne ráfogni, hogy Hamilton nem tűri a nyomdafestéket...

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!