Vágólapra másolva!
A szuzukai botrány után sem hátrál meg a világbajnoki címvédő, ezúttal a Twitteren bánt el a neki nem tetsző újságírókkal.

Nincs vége az ütésváltásoknak Lewis Hamilton és a brit sajtó képviselői között a szuzukai botrányok után sem. Minden azzal kezdődött, hogy a Japán Nagydíj előtti csütörtökön rendezett, Hamilton számára kötelező FIA sajtótájékoztatón a Mercedes versenyzője nem igazán akart válaszolni a kérdésekre, látványosan unta magát, és a Snapchattel szórakozott a sajtó képviselői szeme láttára.

Hamiltont már a helyszínen kérdőre vonták, majd a sajtóban is bírálták a viselkedéséért. Ezek között néhány cikket „tiszteletlennek” tartott, ezért nem volt hajlandó válaszolni az újságírók kérdéseire a Mercedes szombati sajtótájékoztatóján, és otthagyta őket. Amit ezután kapott, azt nem teszi az ablakba, egyebek mellett „paranoidnak” és „gyerekesnek” nevezték őt a brit lapok szerzői.

Az ütközetek következő felvonása ismét áttevődött a közösségi médiára: Hamilton – vagy a hivatalos Twitter csatornájának kezelője – újságírókat kezdett letiltani, így a tweetjei olvashatatlanná válnak, és üzenetet sem lehet küldeni neki, bár ezzel a sajtó képviselői ritkán élnek. Érdekesség, hogy az FIA ominózus sajtótájékoztatóján Hamilton pont arra bátorította az újságírókat, hogy olvassák el, amit az Instagram-csatornájára írt, mert ahhoz már nincs mit hozzáfűznie.

Hamilton bannolt Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Marijan Murat

A letiltottak között van az F1-es újságírótársadalom egyik veteránja, a brit Byron Young is, aki 1992 és 2016 augusztusa között a Sunday Express, a News of the World és a Daily Mirror F1-es tudósítója is volt. Állítása szerint Hamiltonnal utoljára akkor érintkezett, amikor a brit pilóta minden jót kívánt neki legutóbbi munkahelyéről való távozásakor.

„Nagyon szórakoztató felfedezni, hogy Lewis Hamilton letiltott jónéhány egyéb Fleet Street-i újságíróhoz hasonlóan – írta Young a Twitteren. – Ez az első megmozdulása, mióta minden jót kívánt, amikor kiléptem a Daily Mirrortól. Azt hiszem, hogy Lewis Hamilton csupán megragadja az alkalmat, hogy kevesebb sajtómunkát kelljen végeznie. Ez nem az igazi ok, csupán egy lehetőség.”

Pablo Elizalde, a Motorsport.com nemzetközi kiadásának spanyol hírszerkesztője ironikusan megjegyezte a Twitteren, hogy „bárcsak olyan fontos lennék, hogy Hamilton letiltson”, majd hozzátette: „Csak viccelek, nem is követem őt.”

Fejben megverték?

A kritizáló újságírók többször is felvetették a botrányok viharában és Hamilton augusztus óta tartó győzelmi aszálya láttán, hogy a brit pilóta „összeomlott” és nehezen kezeli a nyomást, amit Nico Rosberg az idén rá helyezett. Rosberg jelenleg 33 pontos előnnyel vezeti a pontversenyt, és a német pilóta szerződéshosszabbításában segédkező Gerhard Berger szerint „fejben győzte le Lewist.”

– idézte Bergert a Sport Bild. „Azonos feltételek mellett Hamilton túl gyors. Nico viszont annyire kibillentette Lewist, hogy ő elkezdte másolni Nico sikerreceptjét. Ez Lewist gyengítette, és Nicót erősítette. Nico olyan lazává és magabiztosság vált, olyan következetes a hozzáállása minden versenyen, hogy Lewis megkérdőjelezte a saját erősségeit.

A lap szerint ennek tulajdonítható, hogy Hamilton a Japán Nagydíj harmadik szabadedzése után átállt Rosberg beállítására, és speciális varrású tűzálló kesztyűt is használni kezdett, miután Rosberg kipróbálta őket. Úgy tudják, Hamilton az európai futamokon már nem luxusszállodákban lakott, hanem Rosberghez hasonlóan, a pályán aludt, és saját edzővel, valamint a feladatait segítő csapattal vette körbe magát.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!