Vágólapra másolva!
A négyszeres világbajnok is kap hideget-meleget az idei szereplése miatt az olasz újságíróktól, de  ezen nincs meglepődve. Úgy véli, Japánban jobbak voltak, mint az eredményeik sugallják.

Csalódás a Ferrari idei teljesítménye, különösen Sebastian Vettel eredményei maradnak el a várakozásoktól, mivel nem csupán a Mercedesszel nem tudnak megküzdeni, már a Red Bull mögött is 50 pontra nőtt a Scuderia hátránya a konstruktőri világbajnokságban. Vettel az elmúlt nyolc futam során csak egyszer állt dobogón, és már az olasz sajtó is bírálni kezdte, különösen a malajziai balesete után.

„Az első szalagcímek azok voltak, hogy Vettel nem is olyan rossz, úgyhogy gondolom, továbbra is hullámzó lesz a helyzet a médiával – mondta a négyszeres világbajnok. – Ez is csak azt bizonyítja, milyen fontosnak tartják a Ferrarit Olaszországban. Nincs semmi bajom a Mercedesszel, de nem hinném, hogy minden német automatikusan nekik drukkol. A Ferrari viszont egy életstílus.”

Vettel a paddock kellős közepén beszélgetett a Red Bull vezérkarával, miután Arrivabene beszólt neki a sajtóban Forrás: DPPI/Florent Gooden

Az idei szezon során előfordult már, hogy Vettel rászólt egy olasz tudósítóra, mert szerinte a Ferrarinál dolgozóknak jót tenne, ha néha pozitív dolgokat is olvasnának az újságban, de szó sincs olyan konfliktusról, mint amilyenbe Lewis Hamilton keverte magát a Japán Nagydíj alatt. Vettel próbálta tompítani Maurizio Arrivabene provokatív nyilatkozatának súlyát is.

Persze, nem örülünk az eddigi teljesítményünknek, de ezt nem lehet egyik napról a másikra megváltoztatni. Sokan olvasnak újságot, ennél azonban fontosabb, hogy az ügyeinket miként intézzük a színfalak mögött. Ha a bírálat fair, akkor együtt kell élnünk vele, de sokszor apróságokat nagyítanak fel teljesen.”

A dobogó megint nem lett meg Forrás: 2016 Getty Images/Clive Rose

Vettel a Japán Nagydíjon a rossz rajthelye ellenére is sokáig a 3. helyen autózott, majd egy furcsa, de általa megvédett stratégiai döntés miatt végül ismét lemaradt a dobogóról. Ő azonban úgy látta, így is rengeteg pozitívumot elkönyvelhetnek a hétvége után. Nagyon erősnek nevezte az időmérős teljesítményét.

„A tempónk a versenyen is jó volt. Talán a miénk volt a második leggyorsabb autó, úgyhogy ez mindenképpen pozitív. Amíg a dobogós hely elérhető, de nem szerezzük meg, addig nem lehetünk boldogok, mert ez mindig csalódás, de sokmindenre rájöttünk az autóval kapcsolatban - mondta. - Ha összehasonlítjuk mondjuk Silverstone-nal, mert a pálya hasonló jellegű, és ugyanolyan szeles volt az időjárás is, akkor szerintem azóta óriási fejlődésen mentünk keresztül.”

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!