Vágólapra másolva!
A Japán Nagydíj után több pilóta is a közösségi közlekedést választotta a pálya helyszínének elhagyásához. Daniel Ricciardo és Jenson Button ezúttal sem bírt magával.

Az F1-es pilóták általában helikopterekkel vagy sötétített üvegű autókkal, rendőri felvezetéssel menekülnek el a futamok helyszíneiről, de a Japán Nagydíj e téren is különbözik a többitől. Sebastian Vettelről számos fotó és videó megjelent a Twitteren, ahogy civilben sem volt rest felszállni a szupergyors japán vonatra, miközben közös fotókat készített a rajongókkal és autogramokat osztott, de Jenson Button és Daniel Ricciardo még nála is nagyobb műsort csinált utazás közben.

A szuzukai pályára a Honda látványos standdal készült, az új NSX sportautó mellett egy vitrinbe kihelyezték az F1-es erőforrást, és a bokszfal replikájával fotózkodhattak is a szurkolók.

Ehhez két jópofa kellék is készült, egy-egy Fernando Alonsót és Jenson Buttont mintázó maszk,

amelyet bárki felvehetett a képekhez. Nyugati szemnek igen vicces látvány a két figura, ezt valószínűleg Ricciardo és Button is így gondolta, mert megszerezték a két maszkot, és az arcukat ezekkel elfedve szálltak fel a Tokióba tartó vonatra.

How else would @jensonbutton_22 get his pearly whites?

A video posted by Daniel Ricciardo (@danielricciardo) on

Az utasok eleinte nem is sejtették, hogy kik ülnek a közelükben, aztán változott a helyzet.

– írta a Honda Beat 1991 nevű felhasználó a Motorsport Magazine egyik cikkjének hozzászólásai között. – Egy német srác azt mondta, hogy egyébként Daniel Ricciardo viseli az Alonso maszkot, mert valami utazási nehézsége volt, és vonattal kellett visszamennie Tokióba. Nem hittem el neki, de velük együtt szálltam fel a vonatra. Jenson mellett az a furcsa érzésem támadt, hogy ő az igazi.”

„Aztán megpillantottam Stoffel Vandoorne-t, és beszélgettem vele arról, hogy milyen volt vezetni az MP4/5-öt. Végül megkérdeztem tőle, hogy a maszk alatt tényleg Jenson van-e, és szelíden bólintott. Utána Jenson meg is szólalt, és ekkor már biztosak voltunk benne. Zenélni kezdtek, és a csoport nevetésben tört ki, ez egy japán vonaton elég ritka. A feleségem csevegni kezdett vele,

A kommentelő „szürreális” élménynek nevezte a történteket, és úgy vélte „szegény japán utasok nem igazán vágták, hogy mi folyik éppen.” Ricciardo szerinte „olyan volt, mint mindig”. A két versenyző egész úton viselte a maszkokat, de a Red Bull pilótája később a Twitteren felfedte a kilétüket. „A kamu Fernando Alonso és az igazi Jenson Button kalandjai” – írta.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!