Vágólapra másolva!
Eric Boullier töretlenül hiszi, hogy a Honda hamarosan utoléri a mezőny többi erőforrásának teljesítményét, szerinte ezt a szabályok is segítik. A japánok főnöke szégyenkezett a hazai versenyükön.

Bár az előző futamokon a McLaren Honda a korábbiaknál versenyképesebbnek tűnt, a Japán Nagydíjon ismét kijózanító pofont kaptak, mivel autóik nem tudtak kitörni a középmezőny sűrűjéből, és esélyük sem volt eljutni a pontszerző helyekig. Eric Boullier, a McLaren versenyigazgatója viszont az Autosportnak azt mondta, hogy a Honda felzárkózhat, amikor a többiek már nem tudnak javulni.

„A motorszabályoknak van egy jó pontjuk, és ez a felhasználható üzemanyag mennyiségének korlátozása. Ez keretek közé szorítja az erőforrások fejlesztését, és már kezdünk elérni a csúcsponthoz. Ez nagyobb szabadságot ad nekünk, hogy felzárkózzunk.”

Alonso az idei Japán Nagydíjon is csak a középmezőnyben szerepelt a McLaren Hondával Forrás: Andy Hone/LAT Photographic

„A Mercedes, a Ferrari és a Renault ráadásul 2010-ben kezdte fejleszteni az egységeit, a Honda pedig csak 2013-ban, három évvel később. Minél kiforrottabbá válik a motorunk, annál nagyobb teljesítményre teszünk majd szert. A szabad fejlesztés is segít majd nekünk, hogy gyorsabban elérjük a csúcsot. Még mindig felívelő pályán haladunk.”

Boullier azt mondta az újságíróknak, hogy biztos a felzárkózásban, mert ő jobban ismeri az előkészületben lévő fejlesztéseket, de jóslásokba nem akart bocsátkozni.

A Japán Nagydíj pénteki sajtótájékoztatóján a Mercedes, a Renault és a Ferrari képviselői elismerően nyilatkoztak a Honda által végzett munkáról, de Juszuke Haszegawa így is nehéz pillanatokat élt át. A Honda F1-es programjának vezetőjét egy japán újságíró emlékeztette, hogy Fernando Alonso tavaly „GP2-es motornak” nevezte a McLaren szívét Szuzukában.

„Örülök, hogy némi fejlődést mutatunk, de az is teljesen világos, hogy még mindig hátrányban vagyunk, de nagyon szeretném, ha Fernando korrigálná a megjegyzéseit a hétvégén. Sokkal keményebben kell igyekeznünk.”

Alonso végül a 16. helyen ért célba, és a futam után azt mondta, reméli, hogy a McLaren Honda teljesítménye csak kisiklás volt.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!