Vágólapra másolva!
A csapat teljes vezérkara előtt égett a McLaren a Japán Nagydíjon, mivel a 22 fős mezőnyből Alonso csak a 16. lett, Button pedig 53 kör alatt az utolsó helyről indulva 4 autót tudott megelőzni.

Már pénteken aggasztó formát mutatott a McLaren az erőforrásait szállító Honda hazai pályáján, a szombati időmérőn pedig meglepetésre Jenson Button már a Q1-ből sem tudott kijutni, és Fernando Alonso sem jutott el a Q3-ig. A gondjaikat tetézte, hogy Button autójában „stratégiai okokból” kicserélték az erőforrást az időmérő után, így csak az utolsó helyről rajtolhatott.

Nem is jutottak sokkal messzebbre: bár Alonso ideig-óráig a pontszerző helyek közelében autózott, végül csak a 16. helyen ért célba, és ismét kínos megjegyzéseket tett, amikor a mérnöke azt mondta neki, hogy jobb tempóra lenne szükség. A kétszeres világbajnok „csúfos meglepetésnek” nevezte a Japán Nagydíj eredményét, de szerinte az edzések alapján lehetett erre számítani.

Alonsót kiszorították a rajtnál a pályáról, és utána is sokat küzdött az ellenfelekkel - galéria! Forrás: DPPI/Florent Gooden

„Remélem, hogy ez csak egy kivételes és egyedi eset, és a következő versenyen, Austinban visszatérünk a normális kerékvágásba. Nyilvánvaló, hogy

Tisztában vagyok azzal, hogy az autónk ennél sokkal versenyképesebb, és természetesen csalódott vagyok, amiért ilyen gyengén szerepeltünk a Honda hazai versenyén” – összegzett Alonso.

Button szokatlan érveléssel azt állította, hogy az új erőforrás-elemek miatt pörögtek ki a kerekei

a rajtnál, majd beragadt a sereghajtó Manor autói mögé, de elmondása szerint ettől függetlenül is élvezetesen alakult a versenye.

„Kemény hétvége volt. Nagy kár, hogy Szuzuka a mumusunk, mert ez a második otthonunk. Sajnos nem mehet mindig minden simán, úgyhogy most nem voltunk gyorsak, de reméljük, hogy legközelebb azok leszünk!”

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!