Vágólapra másolva!
Az ausztrál 6 századdal kikapott Verstappentől a szuzukai időmérőn, amiben egy műszaki probléma is szerepet játszhatott, de úgy véli, a Red Bullnak a Japán Nagydíjon nem csak a Ferrari ellen lehet esélye.

Bár úgy tűnt, a Red Bull lehet veszélyesebb a Mercedesre, a Japán Nagydíj időmérő edzésén a Ferrari közelítette meg jobban a két Ezüstnyilat. Max Verstappen és Daniel Ricciardo a Q3-ban lassabb volt Kimi Räikkönennél és Sebastian Vettelnél is, jóllehet, az utóbbi a malajziai rajtbalesetért kapott büntetése miatt hátrébbról fog indulni.

Ricciardo az egyenesben is plusz időt vesztett Forrás: Getty Images / Red Bull Content Pool/Clive Rose

Verstappen fél másodperccel maradt el a pole-t megszerző Nico Rosbergtől. „Azt hiszem, ma pont a lassú kanyarokban nem mentünk jól, pedig azokban alapvetően erősek szoktunk lenni – mondta a Sky Sportsnak. – Talán a hőmérséklet volt az oka, ezt még elemeznünk kell. A végén nem volt vészes a hátrányunk. Az első szektor nagyon jól sikerült, csak 3 századmásodperccel maradtam el a legjobb részidőtől, erre nem lehet panasz. A lassú részeken viszont, ahogy említettem, kicsit gyorsabbak is lehettünk volna."

A pálya első, a híres S-kanyarokat magába foglaló szektorában Verstappen érte el a 3. legjobb részidőt a Mercedesek mögött. Középen viszont mindkét Ferrari gyorsabb volt a Red Bulloknál, a pálya végén, ahol a hosszú padlógázos szakasz van, pedig a két Haas is.

A versenyzők részidejei az időmérőn Forrás: FIA

Ricciardo elárulta, hogy vélhetően egy technikai hibával is időt vesztett, de végül így is csak 62 ezreddel kapott ki a csapattársától. „Kicsit lassabb voltam az egyenesekben. Lehet, hogy ez a probléma már a múlt hétvégén fennállt – magyarázta. – Nem baj, csak egy kissé bosszantó persze. Versenyzőként nem könnyű megemészteni, hogy feleslegesen eldobunk valamennyi időt, de ez van."

Az ausztrál elismerte, hogy az első két rajtsorba akartak kerülni, és frusztrálónak nevezte, hogy ilyen csekély hátránnyal csúszott hátrébb. A Red Bull versenytempója ugyanakkor pénteken ígéretesnek tűnt, ezért Ricciardo szerint van rá remény, hogy vasárnap megszorongassák Mercedeseket.

– mondta. – Megpróbáljuk nyomás alá helyezni őket, megtesszük, ami tőlünk telik. Szerintem jó kis csata várható a három csapat között."

Igaz, a Red Bull hivatalos közleményében Ricciardo már óvatosabban fogalmazott, csak annyit kockáztatva meg, hogy „elégedett vagyok a hosszú etapos tempónkkal. Ugyanolyan gyorsnak kell lennünk, mint a Ferrari, a versenyen ők lesznek az igazi ellenfeleink."

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!