Vágólapra másolva!
Még a délelőtti szabadedzésen pördült meg, és ütközött a falnak. A tempójával sem elégedett, ráadásul  Button is úgy véli, hogy az autójával van valami gond, ezért maradt le a csapattársától.

Nem indult zökkenőmentesen a McLaren hétvégéje a Honda hazai versenyén, Szuzukában. Fernando Alonso délután csak a 8. helyet tudta elérni, délelőtt pedig megpördült, és a falhoz csapta autóját, majd a javítás miatt időt vesztett a 90 perces tréningen. A kétszeres világbajnok úgy vélte „valami gond volt a hátsó szárny aerodinamikájával”, de a tempójával sem volt elégedett.

„Nehéz helyzetben vagyunk, nem lehetünk elégedettek a beállításokkal, ezen még az éjszaka csiszolnunk kell. Tempót kell még találnunk. A 8. helyen zártunk, de (Daniel) Ricciardo nem tudott menni a lágy gumikkal, úgyhogy ez csak a 9. helyre elég. Sok megválaszolatlan kérdésünk van. Jenson sem gyors, én sem vagyok az, úgyhogy valamit ki kell találnunk.”

Alonso nem elégedett a pénteki eredményekkel - még több kép a galériában! Forrás: AFP/Yuya Shino

Jenson Button meglepetésre csak a 16. helyet szerezte meg pénteken, és bár csak 4 tizedmásodperccel volt lassabb csapattársánál, azt gyanítja, hogy valami nagyon nincs rendben az autójával ezen a hétvégén.

Szerinte a tempókülönbséget az sem indokolja, hogy Alonso kipróbálhatott néhány új alkatrészt.

„A hosszabb etapokon gyorsabbnak kellene lennünk, most nagyon le vagyunk maradva, ezt át kell néznünk. Valami nem stimmel, és ez nem a beállításokban keresendő. Normális esetben a hosszabb etapok az erősségeim, de ma nem ez volt a helyzet. Az a gond, hogy a lágy gumikat csak egy körre tudom használni. Túl erős a kopás, ez is azt sugallja, hogy valami nincs rendjén az autómmal.”

Button szerint a különbség nem jelentős a 7. és a 16. hely között a szabadedzés eredményei alapján (0,6 másodperc), ezért ha össze tud rakni egy jó kört az időmérőn, akkor ismét bekerülhet a Q3-ba, és a legjobb 10 hely egyikéről rajtolhat, de azt egyelőre nem tudja, hogy a versenyen milyen esélyeik lehetnek.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!