Vágólapra másolva!
A Ferrari pilótája szerint versenybaleset történt a Malajziai Nagydíj rajtjánál, de már a futam alatt is elmondta, hogy erről az áldozat, Nico Rosberg egyáltalán nem tehetett. Nyomás van rajta.

Folytatódott Sebastian Vettel rossz sorozata a múlt hétvégi Malajziai Nagydíjon is. A Ferrari versenyzője F1-es pályafutásának megkezdése óta a legmélyebb ponton van, az előző nyolc futamon csak egyszer állhatott dobogóra, ráadásul ilyen hosszú nyeretlenségi sorozata még a Toro Rossónál sem volt. Szepangban is nullázott, miután már a rajtnál összetörte az autóját.

Vettel és a Ferrari a várakozásoknál gyengébben szerepelt az időmérőn, mindkét Red Bulltól kikaptak, ezért a négyszeres világbajnok már a rajtnál megpróbált ellenfelei elé kerülni, hogy üldözőbe vehesse a Mercedeseket. A terve azonban balul sült el, összekoccant Max Verstappennel, és megtorpedózta Nico Rosberg autóját. Az Ezüstnyíl megpördült, és a mezőny végére esett vissza.

Itt már megtörtént a baj Forrás: AFP/Mohd Rasfan

Rosberg később visszakapaszkodott a dobogóra, miután szerencséjére Lewis Hamilton motorhiba miatt kiesett, így váratlanul még növelni is tudta előnyét a világbajnoki pontversenyben. A rajtbaleset ettől függetlenül nem jött jól számára, hiszen e nélkül akár győzhetett is volna.

Az elvesztett pontjaimat ez sem adja vissza, de azért jó volt hallani. Remekül rajtoltam, Lewis mellett voltam kívül, aztán egy nagy ütést éreztem hátulról, és megpördültem. Biztos voltam abban, hogy ezzel vége is a versenynek, az autóm összetört, de a lehető leggyorsabban megfordítottam, és meglepetésemre épen maradt.”

Vettel gratulált Ricciardónak, Verstappennek nem

Vettelt fiatal ellenfele, Verstappen is bírálta, mert szerinte a Ferrari pilótája az első kanyarban akarta megnyerni a versenyt. A négyszeres világbajnok igyekezete rámutat, hogy a vártnál lassabb autó miatt mekkora kockázatokat kell vállalnia az előrejutás érdekében. Korábbi csapattársa, Mark Webber a Sun-nak nemrég azt mondta,

2017 vízválasztó lehet a német pilóta és a Ferrari számára.

„Eldől, hogy hisznek-e eléggé egymásban, és megvannak-e az eszközeik ahhoz, hogy elvégezzék a feladatukat. A Ferrarinak meg kell célozni a Mercedest, hétről hétre nyernie kell. A szezon elején Melbourne-ben arról beszéltek, hogy világbajnokok lesznek, aztán Seb még a felvezető kört sem tudta teljesíteni Bahreinben. A lendület és a csapat összetartása nem működött. Ez elkeserítő szezon számukra, mert még azt sem hozták ki magukból, ami bennük van.”

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!