Vágólapra másolva!
Jenson Button a 300. futama előtt elárulta, hogy korábbi csapattársa, Lewis Hamilton egyik legvitatottabb ügye a McLarennél valójában nem az volt, mint aminek látszott. Erről ő sem beszélt korábban.

A Forma-1-et követők számára valószínűleg nem titok, hogy Lewis Hamilton gyakran dacol különböző írott vagy íratlan szabályokkal, normákkal és eljárásokkal, különösen azóta, hogy 2012 végén átigazolt a Mercedeshez. Hamilton hozzáállása több éves folyamat során alakult így, korábbi csapatánál, a McLarennél szigorúbb szabályokhoz kellett alkalmazkodnia.

Ez eleinte még működött, de 2012-ben már egyre kevésbé. Pletykák jelentek meg azzal kapcsolatban, hogy az csak egyszeres világbajnok – akkor még elképzelhetetlen húzással – elhagyja a McLarent, ami nem tett jót az istállóval kialakított viszonyának sem. A mélypont a 2012-es Belga Nagydíjon jött el, amikor csapattársa, Jenson Button kirobbanó formában volt.

Csak provokáció volt Hamilton elhíresült tweetje Forrás: AFP

Hamilton az időmérő után egy telemetriai grafikont posztolt a már akkor is népszerű Twitter-csatornájára, amelyről eddig az egész közvélemény azt gondolta, hogy valós adatokat fedett fel az ellenfeleknek. Ezzel akkori főnöke, Martin Whitmarsh sem volt másként, és

megkérte a pilótát, hogy vegye le a szóban forgó bejegyzést a közösségi oldalról.

Ez mérföldkőnek tűnt az F1 történetében, mert bár korábban is előfordult, hogy egy csapattól bizalmas ipari titkok szivárogtak ki, arra nem volt példa előtte – és egyelőre azóta sem –, hogy egy pilóta nyilvánosságra hozza saját csapatának adatait.

Button volt Hamilton egyetlen eddigi csapattársa az F1-ben, aki le tudta győzni őt Forrás: McLaren

A közvélemény akkor úgy gondolta, hogy a grafikon valójában azt mutatta, Hamilton hol és miért veszített 9 tizedmásodpercet csapattársához képest a spái időmérőn, de Jenson Button a 300. nagydíjrészvétele kapcsán a Motor Sport magazinnak elárulta, az egész vaklárma volt.

Két versennyel és néhány héttel később Hamilton bejelentette, hogy elhagyja a McLarent, és a Mercedeshez szerződik.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!