Vágólapra másolva!
Mindketten pontszerzésre törnek Malajziában, pedig Alonso az utolsó helyről indul a 45 rajthelyes büntetése miatt. Button nagyon örül az időmérőn elért 9. helyének.

A McLaren elégedett lehet a Malajziai Nagydíj időmérő edzése után, hiszen azt eddig is tudták, hogy Fernando Alonso a büntetései miatt az utolsó rajthelyről fog indulni, Jenson Button viszont a 9. helyével felülmúlta a várakozásokat a hosszú egyenesekkel teli pályán.

„Rendkívül boldog vagyok, és nagyon élveztem az időmérőt – nyilatkozta Button az időmérő után. - A 9. hely egyáltalán nem rossz, és még a Force Indiákhoz is közel kerültünk.

Button arra számít, hogy a McLaren a futamon is versenyképes lesz, és akár a jobb pozíciókért is harcba szállhat a közeléből induló autókkal. „Szerintem kedvező pozícióból kezdjük meg a versenyt, és nem látok rá okot, hogy ne vehetnénk fel a versenyt a többiekkel – jelentette ki. – Tegnap óta sokat javítottunk az autónkon, és ma délután már tényleg jól éreztem magam benne. Érdekes napunk volt, mert folyamatosan csökkent a hőmérséklet, és ki kellett találnunk, mit csináljunk a balansszal. A lényeg, hogy tényleg jó volt a tempónk, és erre holnap is számíthatunk."

Button elégedett a McLaren teljesítményével Forrás: AFP/Manan Vatsyayana

Alonso is pontokat szerezne

Alonso már pénteken előrevetítette, hogy az időmérőn csak azért fog megtenni egy mért kört, hogy a szabályoknak megfelelően legyen egy 107 százalékon belüli ideje. Így is tett, és az utolsó helyen zárta az időmérőt, de ennek nem volt jelentősége, mert a motorcsere miatti büntetései után eleve csak a mezőny végéről indulhatott volna. Pénteken még úgy tűnt, a belső égésű motor, a turbófeltöltő, a vezérlőelektronika és az akkumulátor cseréje miatt 30 rajthelyes büntetést kap, de szombaton ez 45 helyre nőtt, miután a kilencedik turbófeltöltőt és MGU-H-t is megkapta a szezonban. Alonso egyébként a versenyen nem fogja használni a Honda új motorját, csak azért szerelték be az autójába a szabadedzéseken, hogy letudják a büntetéseket.

A spanyol tudja, hogy

nehéz versenye lesz, de a célja Szepangban is a pontszerzés.

„Az időmérő egyetlen pozitívuma az volt, hogy megspóroltam néhány szett gumit, ezért talán több lehetőségünk lesz a stratégia terén, mint a többieknek – nyilatkozta az edzés után. – Tegnap jól működött az autóm, az első edzésen 5., a másodikon 7. lettem, a tempónk tehát rendben van ezen a hétvégén."

„A pontszerzés talán túl ambiciózus cél, de szerintem egyáltalán nem lehetetlen. Ez persze azon is múlik majd, mi történik előttünk, és hogyan jövünk ki az első körökből. Szerintem élvezetes versenyem lesz, mert a tempónk jó, és az új gumiknak köszönhetően talán sikerül előretörnünk."

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!