Vágólapra másolva!
Ahhoz képest, hogy milyen zűrös napja volt Szepangban, és mennyire nem érezte jónak az autóját, nem is volt rossz. Sem ő, sem Vettel nem veszi biztosra, hogy a meleg segíteni fog a Ferrarinak a hétvégén.

A Mercedes mögött a Ferrari zárta a második legerősebb csapatként a Malajziai Nagydíj pénteki edzésnapját – legalábbis egy mért körben, mert a hosszú etapokon a Red Bull is egy szinten volt velük. Sebastian Vettel az időmérő-szimulációk során 0,661 másodperccel maradt le Lewis Hamiltontól, és utána visszafogott optimizmussal nyilatkozott.

„Szerintem tűrhető napunk volt, elég sok dolgot kipróbáltunk. Alaposabban bele kell mélyednünk az adatokba, mielőtt többet mondhatnék – figyelmeztetett Vettel, aki tavaly megnyerte ezt a versenyt, de bízik benne, hogy a Ferrari a szezon végéig fejlődni fog, ezért nem Szepangban adódik számára az utolsó esély az idén. – Bármilyen lehetőség kínálkozik, azt meg kell ragadnunk. Az a célunk, hogy arassunk egy győzelmet, vagy többet, ha van rá mód. Ehhez ki kell hoznunk a csomagunkból a maximumot."

Räikkönennek nem volt sima napja Forrás: AFP/Manan Vatsyayana

Pénteken szokás szerint hőség fogadta a csapatokat Malajziában, több mint 30 fok volt, az aszfalt pedig kis híján 60 fokra forrósodott fel. A kérdésre, hogy ez a Ferrari számára jó hír-e, Vettel egy óvatos igennel válaszolt.

– mutatott rá. – Malajzia mindig ilyen. Igyekszünk versenyképesek lenni, és a tempónk nem tűnt rossznak, legalábbis nekem menet közben ezt mondták a rádión. Ha tényleg így van, akkor a meleg passzolni fog hozzánk."

Hasonlóan látja a Ferrari másik pilótája, Kimi Räikkönen is, bár szerinte a magas hőmérséklet nem fogja döntően befolyásolni az erőviszonyokat. Ő a csapattársához képest nem egész 3 tizedmásodperces hátránnyal végzett a 4. helyen, ami szerinte a körülményekhez képest kifejezetten jó eredmény.

„Nekem elég zűrös napom volt, nem alakult túl simán.

Holnapra biztos tudunk javulni, de az ideálistól még messze vagyunk – ismerte el Räikkönen, aki szerint nincs különösebb oka annak, hogy az idén kiegyensúlyozottabban teljesít, mint az előző pár szezonban.

„Szerintem nagyjából olyan formában vagyok, mint korábban, csak az eredményeim kicsit jobbak – vélte. – Ugyanúgy vezetek, ahogy mindig."

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!