Vágólapra másolva!
Button szerint csapattársa erőn felül teljesített az utcai versenyen. Alonso remélte, hogy történik valami az élen, de nem így alakult, ám úgy véli, ő mindent kihozott az autójából.

A viszontagságos edzések után váratlanul jól szerepelt Fernando Alonso és a McLaren Honda a Szingapúri Nagydíjon. A 2008-as verseny győztese az 1. kör végén az 5. helyig jött előre, mivel elkerülte Carlos Sainz és Nico Hülkenberg balesetét, valamint Max Verstappent is maga mögé utasította. Elárulta, hogy utána még ennél is szebb eredményben reménykedett.

„Az 5. helyen voltam, már a dobogós helyről álmodoztam” – ismerte el. „Ha az ember 5. az 1. kör végén Szingapúrban, akkor lehet tudni, hogy úgyis történik elöl valami, úgyhogy akár a 3. hely is összejöhet. Ma viszont nem jött közbe előttem semmi, és (Sebastian) Vettel, majd (Max) Verstappen gyorsan utolért.”

Alonso túlteljesítette a tervet - katt a galériáért! Forrás: McLaren

„Szerintem a 7. hely volt a maximum. Ez is a legjobb hely a két Mercedes, a két Red Bull és a két Ferrari mögött. Nem mi voltunk a 4. leggyorsabb csapat itt, úgyhogy a mai 7. hely a stratégiának és a srácoknak köszönhetően boldoggá tesz.”

Méltatta csapattársát Jenson Button is,

aki a futam végét már kénytelen volt a bokszból nézni, miután a McLarenjén megsérült a fékhűtő és a padlólemez, amikor a rajtnál megpróbálta kikerülni az előtte ütköző autókat, és nekiment Valtteri Bottasnak.

de ezt csak akkor vettem észre, amikor már pont előttem volt, a menetiránnyal szemben. Elvettem a lábam a gázról, jobbra húztam, de ott már nem tudtam hova menni. Nekikoccantam Bottas autójának, eltörtem az első szárnyat, a fékhűtőt és megsérült a padlólemez is.”

Button kitartott a táv kétharmadáig, de esélytelen volt - még több kép a galériában! Forrás: McLaren

Button szerint az ő versenyének ezzel vége is lett, mert bár a 43. körig kitartott, a balansz már „teljesen rossz volt”, a leszorítóerő jelentősen csökkent, ráadásul túlmelegedtek a fékjei is. Végül ezért adta fel a futamot.

ő viszont jól vezetett, és a többieknek is gondjai voltak. Le a kalappal előtte. Begyűjtötte a pontokat, amikor erre lehetősége volt, remélhetőleg a következő futamon én is versenyképes leszek.”

A McLarentől szokatlan módon Eric Boullier az ellenfelekről is szólt néhány szót.

„Mindenekfelett a Forma-1-nek jó napja volt, mert kétórányi hihetetlenül szoros verseny után a szingapúri fényben két autó kevesebb, mint fél másodperces különbséggel ért célba. Ez alátámasztja azt, amit mi, a versenyzés szerelmesei már tudunk, hogy a Forma-1 nagyszerű sport, és ma is olyan izgalmas, mint amilyen mindig is volt.”

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!