Vágólapra másolva!
Kezd fogyni a türelem a Ferrari háza táján, de nem a sikertelenség, hanem az akadékoskodó sajtó miatt.

Szingapúrban szárnyra kapott a pletyka, hogy a Ferrari elcsábítaná a Mercedes technikai ügyekért felelős csapatfőnökét, Paddy Lowe-öt, de ennek lehetőségét mindkét fél tagadta. Ez viszont nem győzte meg a sajtót, különösen a La Gazzetta dello Sport újságíróját azzal kapcsolatban, hogy a Ferrari elég erős a felzárkózáshoz és a 2017-es sikerek eléréséhez.

Maurizio Arrivabene, a Scuderia csapatfőnöke az FIA pénteki sajtótájékoztatóján ismét kénytelen volt azt bizonygatni, hogy a Ferrari a korábbi technikai igazgató, James Allison elküldése és a motorspecialista Mattia Binotto kinevezése után is kellően felkészült a Mercedes legyőzéséhez.

A sötétben tapogatóznak? Forrás: AFP/Roslan Rahman

„Már tízezerszer elmondtuk, hogy a csapatunk összeállt, teljesen rendben vagyunk azokkal az emberekkel, akik nálunk dolgoznak” – szögezte le Arrivabene. „A hangulat Maranellóban nagyon jó manapság. A megfelelő embereink vannak itt Mattia és azok személyében, akik vele dolgoznak együtt. Ezt a hangulatot kell fenntartanunk, hogy a következő évvel foglalkozhassunk. Persze még az idei szezonon is rajta tartjuk a szemünket.”

Az olasz sportlap riportere azonban nem hagyta annyiban, és tovább feszegette Binotto helyzetét, de Arrivabene nem igazán tudta vagy akarta érdemben kommentálni a csapat aktuális technikai felállását, csupán emlékeztetett arra, hogy már elmagyarázták, mostantól hogyan fognak dolgozni.

Binotto nem egymaga felelős a Ferrari műszaki színvonaláért, de mégis csak ő a főnök Forrás: © FERRARI MEDIA/© Foto Studio Colombo

„Már rengetegszer elmondtam, hogy tökéletesen állunk. Mattia jó munkát végez, rendben vagyunk, nem kell más. Ő a technikai igazgatónk, korábban meg James volt, most viszont Mattia alá tartozik a szervezet. Ezt már sokszor elmagyaráztuk, mit mondjak még?”

A Ferrari 2007-ben nyert utoljára egyéni világbajnoki címet Kimi Räikkönen révén,

azóta Fernando Alonso csak 2. helyeket és alkalomszerű futamgyőzelmeket tudott szállítani. A Scuderia 2014-ben az elmúlt 20 év leggyengébb teljesítményét nyújtotta, az elnöktől a takarítóig átszervezték a csapatot. Sebastian Vettel tavalyi három győzelme után úgy tűnt, az idén bajnokesélyesek lehetnek, de a Ferrari ismét visszaesett a Mercedes, sőt már a Red Bull mögé is.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!