Vágólapra másolva!
A Red Bull versenyzőjét meglepte, hogy csak ők választották a szuperlágy gumikat a rajthoz, Max Verstappen az elrontott időmérő miatt bosszankodik.

Daniel Ricciardo tudott a legközelebb kerülni a pole pozícióhoz Szingapúrban, amelyet Nico Rosberg szerzett meg. Bár a Mercedes versenyzője az időmérő után azt mondta, nem tart az ellenfelétől, elismerte, hogy a szemét azért rajta tartja majd a Red Bullokon. Erre szüksége is lehet, mert Ricciardo és a 4. helyezett Max Verstappen nem az ultra-, hanem a szuperlágy gumikon rajtol majd.

„Már a hétvége előtt ezt terveztük” – mondta a tavalyi 2. helyezett. „Arra számítottunk, hogy több csapat is meglépi majd uyganezt, ezért meglepődtünk, hogy mi voltunk az egyetlenek. Nem tudom, azért történt-e így, mert másoknak nem maradt elég szuperlágy szettjük” – utalt arra, hogy a Red Bull a Mercedesnél és a Ferrarinál is több szuperlágy gumit rendelt a hétvége előtt, a lágyak rovására.

Ricciardo csak Rosberggel nem bírt - kattintásra galéria nyílik! Forrás: AFP/Danial Hakim

A Red Bull ugyanazt a taktikát követi, amit Monacóban is megpróbáltak, de a vasárnapi eső miatt akkor nem derült ki, hogy az ötletük megállta-e volna a helyét. Christian Horner csapatfőnök azt mondta, a Mercedes legyőzéséhez mindenképpen alternatív utat kellett választaniuk, és méltatta a versenyzőjét, aki „lenyűgöző kört futott, a semmiből húzta elő.”

Bár a Mercedest nem tudta legyőzni, Ricciardo nem bánkódott a formája miatt.

„Egészen elégedett vagyok” – foglalta össze. „Az volt a célunk, hogy bejussunk az első sorba. Tudtuk, hogy nehéz lesz a Mercedesek elé kerülni, de örömteli, hogy legalább az egyiket megfogtuk. Javulni tudtunk az időmérőre, de még mindig van mit kihozni az autóból.”

Verstappen a vártnál gyengébben szerepelt, de így is odaért a 4. helyre - galéria! Forrás: 2016 Getty Images/Lars Baron

Ricciardo folytatta remek sorozatát, és ismét legyőzte Verstappent az időmérőn. A holland tinédzser a 4. kockát érdemelte ki, miután már a Q2-ben, de főleg a Q3-ban küszködött az első gumik felmelegítésével. Kérte is mérnökét, hogy mindenképpen tiszta pályára engedjék ki, ez nagyjából meg is valósult a második Q3-as mért köre előtt, de javítani mégsem tudott.

– kezdte. „Az egész hétvégén nagyon erősek voltunk, de most egyszerűen nem ment. Nem tudom miért, a balansz nem olyan lett, mint amilyennek akartam. Nehéz volt felmelegíteni a gumikat, úgyhogy sokszor elfékeztem az elsőket. Amikor az ember nem érzi jól magát az autóban, nagyon nehéz dolga van ezen a pályán. Meglátjuk, holnap mi jön össze. Nem sikerült megszerezni azt a rajthelyet, amit szerettem volna, de azért így sem rossz.”

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!