Vágólapra másolva!
Elégedett volt az autójával, este könnyen jöttek a köridők. Vettel lassabb volt nála, de elismerte, hogy egyszerűen nem rakott össze jó kört az ultralágy gumikkal.

A Ferrari számára biztatóan kezdődött a Szingapúri Nagydíj hétvégéje: Kimi Räikkönen a második, már villanyfénynél rendezett szabadedzésen csak Nico Rosbergtől maradt le, tőle is mindössze 0,275 másodperccel. A Red Bull párosát egy tizeddel sikerült maga mögé utasítania az időmérő-szimulációk során, és utóbb szokatlanul optimistán nyilatkozott, mondván, könnyen jöttek a jó köridők.

„Az első edzés kicsit zűrös volt, de a második rendben ment" – jelentette ki. „A tempónk elég tűrhető volt, és jónak éreztem az autót, ami itt rengeteget számít."

Räikkönen igennel felelt a kérdésre, hogy szerinte a Ferrari képes lesz-e felvenni a harcot a Mercedesszel és a Red Bull-lal az időmérőn.

„Minden jónak tűnt, úgy érezzük, ezen a hétvégén lesz esélyünk. Azt persze nem tudom, mi fog történni holnap" – ismerte el. „Meglátjuk, de remélhetőleg ott leszünk az elejében."

Räikkönen este 2. lett Rosberg mögött - katt a galériához! Forrás: AFP/Mohd Rasfan

A késő délutáni szabadedzésen még Sebastian Vettel szerepelt jobban, 3. lett a két Red Bull mögött, este viszont 7 tizedmásodperccel lassabbnak bizonyult Räikkönennél. A legjobb idejét az ultralágy Pirelliken futott második gyors körében érte el, amikor a gumik már nem voltak tökéletes állapotban, és nem tagadta, hogy egyszerűen nem sikerült elég jól az első köre.

„Kimi viszont nagyon jól összerakta az övét" – mondta Vettel, aki tavaly a pole-ból indulva megnyerte a Szingapúri Nagydíjat a Ferrarival, és egyébként is a pálya specialistájának számít, mert négyszer győzött, és kétszer lett 2. rajta.

„A holnap lesz az igazán fontos. Ezen a pályán nagyon nehéz előzni, úgyhogy mindent az időmérőre próbálunk kihegyezni. Szoros lesz, ha azonban nem rontunk el semmit, jó rajthelyre kerülhetünk."

Vettel hozzátette, hogy még mindig a Mercedes a favorit. „Mi a Red Bull-lal evezünk egy hajóban" – jegyezte meg.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!