Vágólapra másolva!
Ezúttal nem késlekednek, és ígéretükhöz hűen már a 2017-es idénynyitóra készülnek. Egyelőre elégedettek az eredményekkel, és a felsővezetés is megértő a helyzetükkel kapcsolatban.

Válságból kezdett kilábalni a Renault F1-es részlege, miután V6-os hibrid turbómotorjuk nem tudta felvenni a versenyt a Mercedesszel a korszak első évében, 2014-ben, majd tavaly a Ferrari is föléjük nőtt. Majdnem szakítottak partnerükkel, a Red Bullal, és visszavásárolták korábbi gyári istállójukat is, ami egyre többször csak az utolsó helyekre ér oda az időmérő edzéseken.

Az erőforrásuk viszont már az idén is látványos fejlődésen ment keresztül, és Frederic Vasseur, a Renault csapatfőnöke elárulta, hogy nem álltak le a munkával, sőt a Red Bullhoz hasonlóan már az ő motorrészlegük is gőzerővel készül a 2017-es szezonra.

Jövőre javulni akarnak, de vajon Magnussennel vagy nélküle? Forrás: Farkas Péter - Origo

„Két egész jó lépést tettünk, az elsőt még a télen, a másodikat Monaco és Kanada előtt” – idézte a Motorsport.com. „Szerintem már nem vagyunk sokkal a Mercedes mögött. Egy kicsivel még igen, de a GPS adatok szerint fejlődünk.

Miközben a Red Bull jövőre már a világbajnoki címre törne a Renault átcímkézett erőforrásával, a gyári istálló Vasseur szerint megelégszik az első 5 hely egyikével is a konstruktőri pontversenyben. Megismételte, hogy Carlos Ghosn, a Renault-Nissan első embere továbbra is az első három éven belül vár dobogós helyeket, és öt éven belül akar győzelmeket látni.

Elfogadják, hogy az idén gyakorlatilag egy olyan autóval mennek, amit Mercedes motorhoz terveztek, és az előző szezon eleje óta nem fejlesztettek.

Az viszont egyelőre nem tisztázott, hogy ezeket a sikereket kik fogják elérni, mert a Renault egyelőre nem szerződtetett pilótát a 2017-es szezonra. Mindössze azt lehet sejteni, hogy Esteban Oconnal számolnak jövőre, és a BT szerint Kevin Magnussen opciója szeptember 30-án lejár, így

a hétvégén zajló Szingapúri Nagydíj az utolsó alkalom, hogy a dán versenyző meggyőzze főnökeit.

A Renault idei összes pontját Magnussen szerezte, de több hibát is elkövetett, és előfordult, hogy beleszürkült a mezőnybe, így egyáltalán nem biztos, hogy folytathatja az idén újrakezdett F1-es pályafutását.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!