Társoldalunk:

Räikkönen már csak a 2. helyre hajt a Ferrarival

2016.09.09. 20:33

A 2007-es világbajnok elismerte, hogy az idén megint nem tudják legyőzni a Mercedest, ezért az egyetlen céljuk, hogy legalább a 2. helyet visszaszerezzék a Red Bulltól.

A múlt hétvégén rendezett Olasz Nagydíjon a Ferrari elnök-vezérigazgatója, Sergio Marchionne kénytelen volt elismerni, hogy az idén kudarcot vallottak a fejlesztések terén. Ennek leglátványosabb jele, hogy bár a Scuderia autói végre problémamentes versenyt futottak, Monzában a Mercedes simán legyőzte őket, és csupán annak örülhettek, hogy a Red Bull pilótáit legyőzték.

Erre szükség is volt, mert a Ferrari gyenge nyári teljesítménye miatt ellenfelük meglepetésre 11 pontos előnyt tudott kiépíteni a konstruktőri világbajnokság 2. helyén, köszönhetően Sebastian Vettel kieséseinek, a nyári pontveszteségeknek, és a Red Bull rendszeres dobogós eredményeinek. Kimi Räikkönen jobb híján elismerte, hogy már nem is a Mercedesre összpontosítanak.

Räikkönen az idén még szeretne dobogóra állniForrás: AFP/Giuseppe Cacace

„Nyilvánvalóan a 2. helyezettek akarunk lenni, mert az idén már nem nyerhetünk” – utalt a világbajnokságra. „Akkor persze lehet esélyünk, ha a másik csapat (autói) egyáltalán nem érnek célba. Néhány versennyel ezelőtt viszont a 2. helyet is elvesztettük. Az előző két hétvégén jó irányba tartottunk, fejlődtünk, és remélhetőleg ez a következő futamokon is így marad.”

Még több háttér a Görbe Tükörben

A Ferrari szerint a nyári szünetben kialakított új szervezeti felépítésük kezdett működni, de a korábbi technikai igazgató, James Allison menesztése, és Dirk de Beer leváltása az aerodinamikai vezető posztjáról aligha okozott kézzelfogható formajavulást a Scuderiánál. Egyelőre azt is nehéz megmondani, hogy a Német Nagydíj óta fejlődtek-e egyáltalán, mert Spa és Monza kifejezetten a Ferrari jellegének kedvezett, a Red Bull autójával összevetve.

„Szerintem biztosan lesznek még lehetőségeink” – nyilatkozta Räikkönen, amikor arról kérdezték, hogy Monzában volt-e az utolsó reális esélye arra, hogy dobogóra állhasson. „A célunk mindig az, hogy egyre jobb eredményeket érjük el, aztán majd meglátjuk” – használta kedvenc szófordulatát. „Továbbra is a lehető legjobban kell dolgoznunk, és biztos vagyok abban, hogy elérjük a dobogót.”

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!