Megszerezte Alonso és Räikkönen exmérnökét a Williams

Forma-1, Felipe Massa, Williams Martini Racing, Valtteri Bottas, Belga Nagydíj
Williams Martini Racing's Brazilian driver Felipe Massa drives ahead of Williams Martini Racing's Finnish driver Valtteri Bottas during the Belgian Formula One Grand Prix at the Spa-Francorchamps circuit in Spa on August 28, 2016. / AFP PHOTO / LOIC VENANCE
Vágólapra másolva!
Daniele Spagnolo a gumik specialistája, de a brit istállónál átfogóbb feladatokat kap majd, mint egykor a Ferrarinál. Az év munkaköri leírása valószínűleg az övé lett.

Új szakemberrel erősíti stábját a Williams, leigazolták Daniel Spagnolót, aki korábban a Ferrarinál a kétszeres világbajnok Fernando Alonso, majd a 2007-es világelső Kimi Räikkönen versenymérnöke is volt, mielőtt 2014-ben leváltották a küszködő pilóta mellől.

A versenymérnöki teendők mellett Spagnolo a gumik teljesítményéért felelős munkacsoport vezetője is volt a Ferrarinál, a Williamsnél pedig „a versenytársak elemzéséért és a teljesítménykoncepcióért felelős csapat” vezetője lesz. A Williams ékes angolsággal úgy fogalmazott, hogy Spagnolo feladata az „autó teljesítményhatásfokának” javítása lesz.

Javulni akarnak Forrás: AFP/Loic Venance

Spagnolo korábbi kollégájához, Rob Smedley-hez csatlakozik, és a vezető versenymérnök beosztottja lesz. Várhatóan már az idei szezon során is hasznosítja tapasztalatait annak érdekében, hogy a Williams megtarthassa a konstruktőri világbajnokság 4. helyét a Force India előtt. A grove-i istálló ígéretesen kezdte a jelenlegi turbós erőforrások által jellemzett korszakot, de

ahogy a Mercedes előnye csökken a hajtáslánc terén, úgy csúsznak ők is egyre hátrébb a mezőnyben.

„A Williams elkötelezett amellett, hogy megtartsa a pozitív lendületét, amely 2014 óta jellemzi. Új tagja révén a csapat még erősebbé válik” – nyilatkozta Pat Symonds technikai igazgató. „Folyamatosan keressük a teljesítményünk javításának lehetőségeit, és hisszük, hogy Antonio értékes hozzájárulást nyújt majd e folyamathoz. Mindent megteszünk azért, hogy elérjük a céljainkat a pályán, és jó helyezést érjünk el a konstruktőri világbajnokságban.”

A Williams jelenleg a 4. helyért harcol a Force Indiával, Monzában 3 pontos előnnyel visszaelőzték az ellenfelüket.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!