Massa bepróbálkozott a Renault-nál és a Haasnál

Forma-1, Felipe Massa, Williams Martini Racing, Német Nagydíj
Williams Martini Racing's Brazilian driver Felipe Massa gets ready in the garage for the first practice session of the Formula One German Grand Prix at the Hockenheim circuit on July 29, 2016. / AFP PHOTO / PATRIK STOLLARZ
Vágólapra másolva!
De azt mondja, elsősorban nem azért döntött a visszavonulás mellett, mert nem talált jó helyet magának.

Felipe Massa Monzában, a Williams újságírókkal telezsúfolt motorhome-jában jelentette be múlt csütörtökön, hogy az év végén visszavonul a Forma-1-ből. Nyílt titok, hogy a grove-i istálló, ahol a harmadik szezonját tölti, nem tartott többé igényt a szolgálataira, és a brazil versenyző megerősítette, hogy a menedzsere, Nicolas Todt érdeklődött más csapatoknál is.

– mondta az UOL Esportének Massa, aki elismerte, hogy 35 évesen még nem érzi késznek magát a nyugdíjra, ezért később valamilyen más sorozatban visszatérhet. „Nem tudtam, mi történik a piacon. Nicolas egy kicsit tárgyalt a Renault-val, és valamilyen kapcsolata a Haasszal is volt."

Massa nem maradhatott a Williamsnél Forrás: AFP/Patrik Stollarz

Mindkét említett alakulat tapasztalt versenyzőket keres, az előbbi talán kettőt is – egy ideig úgy tűnt, Sergio Pérezt sikerül megszerezniük, de a legfrissebb hírek szerint ő egy évre inkább hosszabbított a Force Indiával, hátha 2018-ban bekerülhet a Ferrarihoz. A Haasnál Esteban Gutiérrez helyzete bizonytalan.

Massa ugyanakkor hangsúlyozta, hogy a döntését alapvetően mégis önszántából hozta meg.

Elárulta, hogy már akkor is komolyan eljátszott a visszavonulás gondolatával, amikor a Ferrari 2013 végén menesztette. „Az embernek elég erősnek kell lennie ahhoz, hogy néha meghozzon nehéz döntéseket is. Én ezt tettem" – mondta még Monzában. „Megkönnyebbültem, és elégedett vagyok azzal, amit elhatároztam. Szerintem az idén jött el az ideje."

Massa F1-es pályafutása 2002-ben indult, és a szezon végén pont 250 nagydíj után akaszthatja szögre a bukóját. Azt állította, többet ért el, mint hitte volna.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!