Vágólapra másolva!
Ezúttal a világbajnoki címvédő lojalitása derül ki egy friss statisztikából. Az F1 történetében még nem fordult elő, hogy valaki olyan sokáig kitartson egy motorszállító mellett, mint Lewis Hamilton.

Érdekes rekordra hívta fel a közönség figyelmét a Mercedes a Twitter-csatornáján. Lewis Hamilton az Olasz Nagydíjon teljesítette pályafutása 181. futamát, és minden alkalommal Mercedes erőforrás dolgozott az autójában. Ez új rekord, korábban Michael Schumacher volt a leghűségesebb, amikor 1996 és 2006 között 11 szezon alatt kereken 180 futamon vett részt a Ferrarival.

A német rekordbajnok előtte a Ford és a Renault, később a Mercedes motorjaival hajtott autókkal is rajthoz állt, Hamilton viszont egyelőre kizárólag Mercedesszel versenyzett az F1-ben. A háromszoros világbajnok a csillagosok akkori gyári csapatánál, a McLarennel mutatkozott be az F1-ben, 2013-tól versenyez az újkori Ezüstnyilakkal.

Hamilton pont Schumacher helyére érkezett a Mercedeshez, de a német a Ferrarival írta át a rekordokat Forrás: AFP

Schumacher a szóban forgó 180 futamból összesen 72-t, vagyis a versenyek 40%-át nyerte meg a Ferrari volánja mögött, és hét világbajnoki címéből ötöt a Scuderia motorjával hódított el. Hamilton a 181 verseny alatt 49 győzelmet ért el, ez 27%-os mutató, mellé egyelőre három világbajnoki cím társul, de

a brit pilóta szoros csatában jelenleg az idei pontversenyt is vezeti.

A jelenlegi mezőnyben Jenson Buttont érdemes még kiemelni a kitartása miatt, mivel eddig 137 futamot teljesített a Honda motorjaival a BAR, a gyári Honda és a McLaren színeiben 2003 és 2008, valamint 2015 óta, de a szezon végéig már biztosan nem érheti utol Hamiltont és Schumachert sem, a győzelmek terén pedig végképp: Button az egyetlen árva hondás győzelme mellett az összes sikerét Mercedes erőforrással érte el.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!