Vágólapra másolva!
A rádión még magára vállalta a hibát, ami a visszaeséséhez vezetett, de a futam után már azt mondta, senki sem mulasztott az indulásnál. A kuplung kiszámíthatatlanul viselkedik, mondja.

Már a rajtnál eldőlt a vasárnapi Olasz Nagydíj, mivel a pole pozícióból induló Lewis Hamilton nem tudott megfelelően elrugaszkodni, és visszaesett a 6. helyre, miközben csapattársa, Nico Rosberg az élre állt. Hamilton a rádión azt mondta a mérnökének, hogy ő rontotta el a rajtprocedúrát, a futam után viszont már azt nyilatkozta, hogy nem emberi mulasztás történt.

„Azt mondták nekem, hogy nem az én hibám volt, de nem is valaki másé. A kuplungunk továbbra is kiszámíthatatlanul viselkedik, ahogy Nicóval is történt Hockenheimben. Én már sokat küszködtem vele az idén. A procedúra pontosan úgy zajlott, ahogy kellett, de sajnos túl nagy volt a nyomaték, ettől kipörögtek a kerekek.”

Volt mit megbeszélni a rajttal kapcsolatban Forrás: DPPI media/Frederic Le Floc H

„Az év eleje óta sokat javult a helyzet, kiegyensúlyozottabbak lettek a rajtjaink, de még mindig kifog rajtunk egy bizonyos fokú véletlenszerűség. Egész hétvégén gyakoroljuk a rajtokat, és azok változó sikerrel mennek, de előfordul, mint most is, hogy

A rajtok kulcsfontosságú tényezővé váltak a Mercedes versenyzőinek idei csatájában. A szezon elején Hamilton sok pontot vesztett gyenge rajtok miatt, de ahogy említette, később Rosbergen is kifogott a bonyolult procedúra, amelynek lefuttatásában már nem segíthetnek rádión a pilóták mérnökei. Rosberg elmondta, hiába gyakorolják a rajtot többször az adott hétvégén, az éles helyzet mindig más.

Hamilton itt már elvesztette az 1. helyet Forrás: DPPI media/Frederic Le Floc H

„A gyakorlórajtoknak más a helyszíne, a hőmérséklet is más. Az egész folyamat nem tudományos alaposságú, sokat kell találgatni hozzá, és még az emberi tényezővel is számolni kell. Ezért lett nehezebb rajtolni az idén, ezért több a hiba” – nyilatkozta a futam utáni sajtótájékoztatón, amelyen az Origo GP Hírek is ott volt.

Hamilton elárulta, hogy a gondjaikra nincs gyors megoldás,

de a szezon eleje óta már javul a helyzetük a rajtok terén. Szerinte kedden, amikor visszatérnek a gyárba, csak ezzel foglalkoznak majd, mert minden más téren elég jól szerepelnek. „Nem esik nehezünkre megszerezni a pole pozíciókat, a rajtvonaltól viszont annál nehezebb eljönni” – foglalta össze a pontverseny éllovasa.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!