Vágólapra másolva!
Monzában kiderült, hogy a Honda erőforrás még mindig nem versenyképes az ellenfelekkel, de Fernando Alonso úgy véli, a szezon utolsó harmadában sokkal jobb teljesítményre lehetnek képesek.

A gyors spái pályán a vártnál jobban, Monzában viszont a várakozásoknak megfelelően, a pontszerző helyektől lemaradva, körhátránnyal zártak a McLaren Honda versenyzői. Fernando Alonso már az időmérő után sem volt lelkes azért, mert egy Manor ékelődött be közé és Jenson Button elé a rajtrácson, majd a futamon is frusztrált volt, de látta a fényt az alagút végén.

A szuzukai pályától eltekintve a mezőny az idén már letudta az igazán gyors helyszíneket, a további pályákat általában inkább lassú vagy közepesen gyors kanyarok, és az átlagos hosszúságú egyenesek jellemzik, ami kedvező a McLaren Honda számára, és Alonsót is optimistává teszi. Akár még a Mercedes üldözőit is elérhetőnek tartja a 2016-os szezon végéig.

Alonso már az élmezőnyt vette célkeresztjébe Forrás: Steven Tee/LAT

„Szingapúrtól rendszeresen pontot kellene szereznünk az autónk mostani teljesítményével” – vélte a kétszeres világbajnok. „Akadnak olyan versenyek, például Austinban vagy Abu-Dzabiban, ahol remélem, hogy a legjobb 5 közé is bekerülhetünk, és a Ferrarival is megküzdhetünk. Szingapúrban egy másik bajnokság kezdődik számunkra. Az autó elég versenyképesnek tűnik, úgyhogy kényelmesen pontszerzők lehetünk.”

Ez elsősorban a csapat moráljának tehet jót, mivel a McLaren eddig 48 pontot gyűjtött össze, az előttük álló Force India pedig 108 pontot zsebelt be, így szinte kizárt, hogy helycsere történjen a szezon végéig a konstruktőri világbajnokságban kialakult sorrendben.

Räikkönen a Magyar Nagydíjon gyorsan elbánt Alonsóval Forrás: DPPI media/Alexandre Guillaumot

„Szingapúr jobban fekszik majd nekünk” – nyilatkozta Jenson Button az Olasz Nagydíj után. „Szerintem küszködünk a kigyorsításokkal, de nem rossz, hogy a legjobb 10 közelébe kerültem” – mondta, miután az 1. kör végén még az utolsó helyen állt egy kicsúszás miatt. „Jókat csatáztam, és úgy éreztem, hogy megvolt a tempóm is, szerintem átkozottul jól vezettem. Az 1. körben túl sok hibát vétettem, ezek nem jöttek jól, de a verseny többi része remek volt, és elégedett vagyok.”

„Ez életem egyik legjobb versenye volt.”

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!