Társoldalunk:

Rosberg a sajtótájékoztatón követte el a legnagyobb hibát

2016.09.04. 18:49

Véletlenül a Pirelli sapkájában jelent meg a mercedeses helyett, elnézést is kért érte a csapattól. A futamot lényegében a rajtnál nyerte meg, Hamilton ezután már nem is hitt a győzelemben.

Több korábbi versenyhez hasonlóan az Olasz Nagydíjon is az döntötte el a győzelem sorsát, hogy a Mercedes egyik versenyzője beragadt az első métereken, miközben a másik megtartotta/átvette az 1. helyet, és többé el sem eresztette. Ezúttal Lewis Hamilton húzta a rövidebbet, holott a hétvégén mutatott formája alapján jóval esélyesebbnek tűnt a sikerre Nico Rosbergnél.

"A rajt döntötte el a versenyt. Utána csak megpróbáltam visszajönni a 2. helyre, hogy csökkentsem a veszteséget" – nyilatkozta a brit. Nem tudom, mi történt, később megpróbálom kibogozni."

"Mindent a szokásos módon csináltam, pontosan ugyanúgy, ahogy szoktam. Azt hiszem, nagyon kipörögtek a kerekek, mint Nicónál Hockenheimben."

Kattintson a képre galériánk megtekintéséhez!Forrás: AFP/Giuseppe Cacace

"A kuplungunk eléggé összevissza működik. Régebben szólhattak nekünk, hogy milyen a hőmérséklete, akkor könnyebben célba lehetett találni. Most viszont már nem ennyire egyszerű eldönteni, hogy működni fog-e a kuplung, vagy sem" – utalt a rajt előtti rádiós segítség tilalmára.

A pole-ból induló Hamiltont öten előzték meg az első kanyarig, és bár Daniel Ricciardót és Valtteri Bottast még az első etapjában visszaelőzte, a Ferrarikat pedig átugrotta azzal, hogy a két kerékcseréjükkel szemben csak egyszer tért be a bokszba, Rosberg befogására esélye sem volt.

"Nicónak könnyű dolga volt az élen, gyerekjáték volt neki (nyerni)" – mondta. – Noha bármi megtörténhet, a győzelmi esélyeim körről körre, másodpercről másodpercre csökkentek."Már a táv elején tudtam, hogy nem nyerhetek, bár igyekeztem."

Rosberg nem tartott a Ferrariktól

Rosberg szintén érezte, hogy az első méterek gyakorlatilag eldöntötték a versenyt. "Minden a rajton múlt. Remekül indultam. Sokat javultam ezen a téren, a nyári szünet előtt többször problémám volt ezzel" – mondta. – A Ferrarik nem voltak elég gyorsak ahhoz, hogy legyőzzenek bennünket."

Kattintson a képre galériánk megtekintéséhez!Forrás: AFP/Gabriel Bouys

Bár zsinórban kétszer győzött, az Origo GPhírek kérdésére azt felelte: nem hiszi, hogy az ő oldalára került volna a lendület. "Mindig csak egy versennyel tekintek előre. Örülök, hogy ma én nyertem, legközelebb pedig Szingapúr jön, és ott is megpróbálom ugyanezt megtenni." Tavaly azonban ott pont gyengélkedett a Mercedes, és a Sky Sportsnak el is ismerte, hogy kicsit nyugtalanul utazik oda.

Rosberg a sajtótájékoztatón követte el a legnagyobb hibáját vasárnap – a Pirelli dobogón használt sapkáját nem cserélte le a Mercedesére, és erre az egyik újságíró élcelődve hívta fel a figyelmét azzal a kérdéssel, hogy a gumiszállító nagykövetévé vált-e.

"Elnézést kérek a Mercedestől a hibáért, sajnálom. Nem vettem észre. Biztos vagyok benne, hogy felemlegetik még" – reagált a német.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!