Vágólapra másolva!
A kétszeres világbajnok, és Jenson Button is tudta, hogy Monzában nem számíthatnak nagy sikerekre, de nem örültek, hogy csak a középmezőnyben szerepeltek az időmérőn. Jobb eredményt remélnek.

Fernando Alonso és Jenson Button meglepően jó spái teljesítménye, és a vártnál kicsit jobb monzai részeredmények után a McLarennél abban reménykedtek, hogy a továbbfejlesztett erőforrás az Olasz Nagydíjon is bejuttathatja őket a Q3-ba, ma azonban csak a 13-15. helyre értek oda.

„Nagyjából ott zártuk az időmérőt, amire számítottunk” – ismerte el Alonso. „A tegnapi szabadedzéseken jól mentünk, de a ma délután visszahozott minket a valóságba. Már a Q1-ben is nehéz dolgunk volt, a Q2-ben csak egy etapot tettünk meg. A maximumot kihoztuk magunkból, ezért elégedett vagyok” – nyilatkozta Alonso.

Alonso csak a középmezőnybe ért oda - még több kép a galériában! Forrás: McLaren

A spanyol pilóta azt elismerte, hogy számítottak a monzai küszködésre, „de így is elkeserítő egy Manor ellen küzdeni.” Felipe Massához hasonlóan bízik abban, hogy a rajtnál használatos gumi megválasztásával előnyös stratégiát követhet, de azt nem árulta el, hogy milyen eredményre számít a futamon.

Jenson Button szerint ő a szabadedzéseken jobb köröket futott, mint az időmérőn, Alonso ezért is tudta megelőzni őt.

„Holnap viszont minden jóra fordul majd. Szerintem jobban szerepelhetünk a futamon, mint az időmérőn, ez volt mostanában az erősségünk. A rajtok is jól szoktak sikerülni, úgyhogy remélhetőleg a futamon előrébb kerülhetünk” – mondta.

Az időmérő után Button és a McLaren bejelentette, hogy a 2009-es világbajnok további két évig a csapatnál marad, de a versenyzői ülést Alonso mellett Stoffel Vandoorne veszi át. Helyszíni tudósításunk itt olvasható.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!