Vágólapra másolva!
Charlie Whiting egy pletyka szerint otthagyná közel két évtizede betöltött pozícióját, és az egyik csapatnál vállalna munkát, de szerinte nevetséges a feltételezés.

Érdekes teóriát vázolt fel az Auto Bild magazin: a német szaklap úgy tudja, Charlie Whiting a Belga Nagydíj hétvégéjén több csapattal is tárgyalt, és a jövőben munkát vállalhat valamelyiknél. Whiting az FIA versenyigazgatója, éppen ezért komoly vitát generálna, ha leigazol az egyik istállóhoz, hiszen értékes, bizalmas információkat és titkokat vihet magával, amit rossz szemmel nézne a konkurencia.

A 64 éves szakember azonban Monzában kategorikusan cáfolta a pletykát.

"Hallottam ezt a röhejes sztorit. Nem tudom, honnan származik, hogy elégedetlen lennék az FIA-nál, és felajánlanám a szolgálataimat valamelyik csapatnál" - nyilatkozta az Autosportnak. "Ennek semmilyen valóságalapja sincs. Nevetséges."

"Rendkívül nagy örömmel végzem a feladatom, és nem kacsintgatok a csapatok felé.

Charlie Whiting 1997 óta az FIA versenyigazgatója Forrás: AFP

"Egyik barátom írt nekem tegnap, hogy a tévében is azt mondta valaki, hogy az év végén kertészkedési szabadságra megyek, utána pedig én fogom irányítani az egyik csapatot. Nos, ez új hír számomra. Teljes képtelenség."

Whiting a Bernie Ecclestone-vezette Brabham csapatnál kezdte karrierjét a Forma-1-ben, mielőtt az FIA technikai küldötte lett 1988-ban. Versenyigazgatónak 1997-ben nevezték ki, miután Roget Lane-Nott egyetlen szezon után lemondott a tisztségéről.

Az Auto Bild felidézi, hogy annak idején Whiting a versenyszféra felé kacsintgatott, csakhogy Ron Dennis belengette a McLaren kivonulását, ha leigazolt volna a Benettonhoz.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!