Társoldalunk:

Hamilton megosztozott Rosberggel a pénteki feladatokon

2016.09.02. 19:02

Gondtalan napot teljesítettek a Mercedes versenyzői, mindössze a gumiteszt jelentett többletmunkát számukra. Közös erővel készültek a futamra és az időmérőre, Rosbergnek e téren még akad teendője.

A mezőny fölé magasodtak a Mercedes versenyzői az Olasz Nagydíj pénteki szabadedzésein. Lewis Hamilton és Nico Rosberg megosztozott a tréningek 1. helyein, de a többiek nem voltak veszélyesek rájuk. Mindössze néhány hibaüzenet Rosberg autóján, és Hamilton elfékezései jelentkeztek említésre méltó problémaként, de az Ezüstnyilak alapvetően akadálytalanul haladtak a szombati időmérő felé.

„Monzában mindig csodálatos vezetni, a rajongók is mindig támogatnak minket” – nyilatkozta Hamilton. „A két edzésen jól tudtunk haladni a programunkkal, és a hosszú etapos tempónk jónak tűnt.”

Hamilton volt délután a leggyorsabb - még több kép a galériában!Forrás: AFP/Giuseppe Cacace

„Megosztottuk a gumikeverékeket Nico és köztem, hogy minél többet tanulhassunk az időmérő és a verseny előtt. Elég erősnek tűnünk, de még ki kell elemeznünk az adatokat. Magabiztos vagyok, hogy fel tudjuk venni a versenyt a többiekkel” – nyilatkozta az előző két Olasz GP győztese.

Hamilton nem tért ki arra, hogy a sikánokban többször is elfékezte magát, Rosberg pedig hibaüzeneteket látott a kijelzőjén délelőtt és délután is. A 9 pont hátrányban lévő versenyző elismerte, neki még maradt házi feladata az időmérő előtt.

Az első szabadedzésen az autó jól működött, de az éjszaka még dolgoznunk kell a balanszon, mert egy körön nem volt 100%-os a második edzés alatt. Mindhárom gumi etapjainak adatait ki kell elemeznünk a két edzés után. Így is remek visszatérni Monzába, a Tifosi mindig erődemonstrációt tart, és nagyszerű, hogy még legalább három évig visszajövünk ide” – utalt a Bernie Ecclestone által bejelentett szerződéshosszabbításra.

Van még mit csiszolni az autón - további képek a galériában!Forrás: AFP/Gabriel Bouys

Paddy Lowe, a Mercedes technikai csapatvezetője „meglehetősen normálisnak” nevezte a pénteki programjukat, mivel csak a Pirelli kísérleti abroncsainak próbálgatásával foglalkoztak a rutinfeladataik mellett. Lowe is megjegyezte, hogy a balansszal kapcsolatban még van dolguk, az autóikkal egyébként nem volt problémájuk.

A Hamilton és Rosberg között megosztott gumitaktika lehetőséget teremtett számukra, hogy már pénteken képet kapjanak az abroncsok viselkedéséről alacsony és magas üzemanyszinttel egyaránt.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!