Vágólapra másolva!
Vettel viszont pozitívan értékelte az Scuderia idei utolsó motorfejlesztését. Mindketten úgy vélik, javítani kell még az autón, de optimisták a monzai folytatással kapcsolatban.

Az idei utolsó motorfejlesztését is bevetette a Ferrari az Olasz Nagydíj pénteki szabadedzései során. A Scuderia péntekenként általában korábbi erőforrásokat használ, hogy spóroljanak a legfrissebb egységek futásteljesítményével, most azonban már a nyitónapon bekerült az új változat, hogy az esetleges hibák még idejekorán kiderüljenek. A 3 zseton beváltásával készített verzió jól vizsgázott.

„Azt hozza, amit elvártunk tőle, és ez pozitívum” – nyilatkozta Sebastian Vettel délután. „Pénteken az ember mindig kipróbál egy csomó különböző dolgot. Álltunk már rosszabbul is egy péntek végén. A Mercedes nagyon erősnek tűnik, de most mi is magunkkal foglalkozhatunk, és jó munkát végezhetünk” – utalt arra, hogy a Red Bull a vártnál jobban le van maradva a Ferrariktól.

Räikkönen délelőtt gyorsabb volt Vettelnél - további képek a galériában! Forrás: AFP/Giuseppe Cacace

Délelőtt Räikkönen, délután Vettel volt a gyorsabb a Scuderia háza táján, és a második tréningen a német pilóta viszonylag közel, fél másodpercen belülre is be tudott férni a Mercedesekhez képest. Úgy véli,

ennél többet is ki tudnak hozni a hétvégéből.

„Az érzés még nem az igazi, állítanunk kell az autón, hogy találjunk még némi teljesítményt” – mondta Vettel. „A tempónk jó, és még többet kihozhatunk az autóból. Jó érzetet nyújt, az első benyomás remek volt, már csak az kell, hogy minden kanyarban ilyen legyen, és összerakjuk a kört.”

Nem volt azért ilyen rossz napja - még több kép a galériában! Forrás: AFP/Gabriel Bouys

A 2007-es világbajnok a tőle megszokott módon, Vettelnél kicsit visszafogottabban nyilatkozott, de ő is elégedettnek tűnt a pénteki nap végén. Jól szerepelt, megúszta, hogy kivágott abroncsai defektet kapjanak, és az új motorral sem akadt gondja.

– foglalta össze. „Az első szabadedzés egész jó volt, a második kicsit zűrös a gumik és a sárga zászlók miatt. Meg kell néznünk, hogy a motor javítja-e a teljesítményünket, de a fejlődésünk igazából normális. Ez egy kis előrelépés, de a helyes irányba. Alapvetően nem volt rossz.”

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!