Ricciardo: A Ferrari sokkal gyorsabb Monzában

Forma-1, Daniel Ricciardo, Red Bull Racing, Olasz Nagydíj
MONZA, ITALY - SEPTEMBER 02: Daniel Ricciardo of Australia driving the (3) Red Bull Racing Red Bull-TAG Heuer RB12 TAG Heuer on track during practice for the Formula One Grand Prix of Italy at Autodromo di Monza on September 2, 2016 in Monza, Italy. (Photo by Mark Thompson/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool // P-20160902-12366 // Usage for editorial use only // Please go to www.redbullcontentpool.com for further information. //
Vágólapra másolva!
A Red Bull versenyzője szerint tökéletesen kell szerepelniük, és csak a Ferrarik hibái esetén juthatnak fel a dobogóra. Nem csüggednek, mert számítottak arra, hogy Monzában ez lesz a helyzet.

A Red Bull és a Ferrari párharcában ezúttal az utóbbinak áll a zászló, legalábbis a Mercedes mögötti helyek terén, ismerte el Daniel Ricciardo az Olasz Nagydíj pénteki szabadedzései után. Elárulta, a délutáni 5-6. hely, és a számottevő hátrány ellenére sem csüggednek, mert tudják, hogy Monza nem nekik fekszik, és kevésbé valószínű, hogy dobogóra juthatnak.

„Szerintem ma látszott, hogy kicsit le vagyunk maradva a dobogós helyről” – mondta az ausztrál. „A Ferrarinak van előttünk némi tartaléka, de szerintem a szuperlágy gumikból kicsit többet is ki tudunk hozni, bár így is nagy a távolság. A hosszabb etapokon nem állunk rosszul” – foglalta össze.

Ricciardo ezúttal nem számít dobogóra, de nem mond le róla - még több kép a galériában! Forrás: 2016 Getty Images/Mark Thompson

Ricciardo szerint csak tökéletes szerepléssel lehet esélyük a Ferrari megszorítására. „Hibákat kellene elkövetniük” – ismerte el. „Mindenképpen úgy érzem, hogy több van bennünk. A versenyautók is olyanok, hogy változik egy kicsit a pálya, a körülmények, és hirtelen fél másodpercet gyorsulunk, pedig nem is számítunk erre” – mondta. „Nem lesz könnyű, mindenből a maximumot kell kinyerni, hogy nyomást helyezhessünk rájuk. Most éppen néhány tizeddel előrébb járnak.”

A Red Bull az előző öt futamon feljutott a dobogóra legalább az egyik versenyzőjük révén, ezúttal Max Verstappen volt a gyorsabb, de az ifjú holland minden lépését nagyítóval figyelik, ezért óvatosabban kell hozzáállnia a hétvégéhez. Ricciardóhoz hasonlóan ő is elmondta, hogy

számítottak a visszaesésre Monzában.

„Eléggé rendben volt a mai nap” – kezdte. „Tudtuk, hogy itt küszködni fogunk, de végül is nem is állunk rosszul. Javulni szeretnénk, de szerintem ezzel itt mindenki így van. Nehezebb dolgunk lesz, mint Spában, ez már világosan látszik. Itt több az egyenes, mint Spában, ott legalább a 2-es szektor nagyon gyors kanyarjaiban nyerhettük némi időt. Itt, Monzában ez nehezebb, de ezt tudtuk is.”

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!