Vágólapra másolva!
A német autógyártó az Abt csapat gyári partnere lesz a Formula E sorozatban. Korábban az F1-be is nagyon várták őket, de követik a Jaguar, a Renault és a Citroen példáját. Jöhet a BMW is.

Szorosabbra fűzi együttműködését a Formula E-ben résztvevő Abt csapattal az Audi. A 2016/17-es szezontól még csak gyári partnerként, a következő idénytől viszont már saját gyári csapatként vesznek majd részt a versenysorozatban. Az elektromotort a munkát eddig végző Schaefflerrel közösen fejlesztik majd. A program egyelőre nem érinti a Le Mans-i és a DTM-részvételt.

Ez az Audi első formulaautós sportprogramja. A négykarikás márka kapcsán sokáig pletykáltak egy F1-es csapat indításáról, esetleg a Red Bull felvásárlásáról, de az üzlet a dízelbotrány előtt nem jött létre az akkori menedzsment és Bernie Ecclestone ellentétei miatt. Wolfgang Ullrich szerint az Abt-Schaeffler „logikus” partner számukra, hogy újabb kategóriában sikerüljön sporttörténelmet írniuk.

Az Audi az idén még csak félig, jövőre már teljesen felvállalja a Formula E csapatot Forrás: Audi Communications Motorsport

Stefan Knirsch, az Audi fejlesztésért felelős igazgatótanácsi tagja elmondta, 2025-re azt szeretnék, ha minden negyedik új Audi elektromos lenne, az offenzíva 2018-ban indul egy SUV-val, ennek tükrében szintén „logikus”, hogy üzleti terveikhez igazítják autóverseny-programjaikat is. Lucas di Grassi, a csapat egyik pilótája elismerte, hogy az Audi már eddig is besegített a csapatnak.

Erre szükség is volt, mert a Formula E-ben egyre komolyabb az autógyártók versenye: először a Renault vállalta fel a gyári részvételt, később csatlakozott a Citroen is a DS almárkával, valamint a Mahindra, a NextEV, a Marco Mattiaccit is sorai közt tudó Faraday Future, valamint a Jaguar is versenyez. Úgy tudni, a BMW is érdeklődik, lehetséges, hogy ők az Andretti csapattal lépnek be.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!