Marad a Ferrarinál a leváltott aero-főnök

Forma-1, Sebastian Vettel, Scuderia Ferrari, Belga Nagydíj
Scuderia Ferrari's German driver Sebastian Vettel drives during the first practice session at the Spa-Francorchamps circuit in Spa on August 26, 2016 ahead of the Belgian Formula One Grand Prix. / AFP PHOTO / JOHN THYS / ALTERNATIVE CROP
Vágólapra másolva!
A Scuderia megerősítette, hogy folytatták csapatuk átszervezését, de az aerodinamikai vezető pozíciójáról a nyári szünetben leváltott szakemberük nem távozott.

A várakozásoktól alaposan elmaradó nyári szereplés miatt Sergio Marchionne, a Ferrari elnök-vezérigazgatója személyesen egyeztetett a Scuderia középvezetőivel és junior dolgozóival. Nem sokkal később közös megegyezéssel távozott a csapat technikai igazgatója, James Allison, és kiderült, hogy a McLarenéhez hasonló szervezeti felépítést állítanak fel.

Ennek részeként a nyári szünet alatt olasz lapok arról számoltak be, hogy leváltották a korábbi aerodinamikai vezetőt, Dirk de Beert és David Sanchezt helyezték ki a helyére. A Motorsport.com megtudta, hogy az értesülés alapvetően helytálló, de Sanchez nem önállóan kapta meg a feladatot, hanem egy olasz szakember, Enrico Cardile oldalán dolgozhat a továbbiakban.

A motorjuk már elég jó, az autójuk nem Forrás: AFP/John Thys

Cardile eddig a Ferrari sikeres GT-projektjeivel foglalkozott aerodinamikai területen, mostantól viszont ő lesz az F1-es aero részleg vezetője, Sanchez pedig az aerodinamikai főmérnök tisztjét veszi át. A posztról korábban leváltott Dirk de Beer egyelőre nem hagyta el a Ferrarit, de más feladatot kapott, ennek részletei még nem kerültek nyilvánosságra.

A Ferrari nagy reményekkel kezdte a 2016-os szezont, azt várták, hogy felnőhetnek a Mercedes szintjére, de a tempó tekintetében egyáltalán nem tudtak közelebb kerülni hozzájuk, és az idén a futamgyőzelmek is elmaradnak. A nyári szünet előtt visszaestek a Red Bull mögé a konstruktőri világbajnokságban. Eleinte műszaki hibák, majd versenybalesetek és gyenge tempó miatt is rengeteg pontot vesztettek.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!