Vágólapra másolva!
A McLaren Hondában is kicserélték a teljes erőforrást, így pillanatnyilag még Lewis Hamiltonnál is rosszabbul áll. Ez azonban változhat még. Marcus Ericsson is rajtbüntetést kapott.

Záporoznak a rajtbüntetések a Belga Nagydíj hétvégéjén: először Lewis Hamilton kapott 15 helyes büntetést a turbó és az MGU-K cseréje miatt, majd Marcus Ericsson szorult szintén új turbóra, miután túllépte az idei szezonra neki járó keretet, majd az első szabadedzés után kiderült, hogy Fernando Alonso autójába is be kell szerelni az idei hatodik erőforrást.

Alonso és csapattársa, Jenson Button új specifikációjú erőforrást kapott a hétvégére, de a melbourne-i baleset miatt a kétszeres világbajnok már az idei utolsó egységénél járt, ezért az újabb csere elkerülhetetlen, összesen 35 helyes büntetést eredményezett számára.

Életre keltették a McLaren Hondát Forrás: AFP/Loic Venance

A Honda erőforrásnál vízszivárgás lépett fel, ezért a McLarennél úgy döntöttek, hogy kicserélik a teljes erőforrást, de öröm az ürömben Alonso számára, hogy volt tartalék az új specifikációból, így a teljesítmény terén nem kerül hátrányba Buttonnal szemben. Közben a Mercedesnél sem voltak tétlenek:

Hamilton autójában megint kicserélték az erőforrást,

így az ötödik belső égésű motor és MGU-K mellé bekerült a hetedik turbó és MGU-H, ezzel a világbajnoki címvédő még 15 rajthelyes büntetést kapott. Egyelőre azonban nem ő az utolsó, mivel Alonso 35 rajthelyes büntetése őt helyezi a rajtrács végére, a tavalyi szabálymódosítás után azonban a futamra már nem viszik át a büntetéseiket.

Rajtbüntetések a Belga Nagydíj második szabadedzésekor

Marcus Ericsson: 10 hely (hatodik turbó)
Lewis Hamilton: 30 hely (hatodik és hetedik turbó és MGU-H)
Fernando Alonso: 35 hely (hatodik teljes erőforrás)

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!