Vágólapra másolva!
Reméli, hogy maradhat a csapatánál. Kevin Magnussen ugyanebben bízik, de kijelentette, bár tudja, hogy nincs biztonságban az állása, könyörögni nem fog a szerződésért.

Bár az élmezőny ülései már elkeltek a 2017-es szezonra, a Williams, a Force India és a Renault állásaiért még nagy harc várható a pilóták között. A grove-i istállónál Valtteri Bottas és Felipe Massa helyzete is bizonytalan, mindkettejüket hírbe hozták a Renault-val, de Bottas leszögezte, hogy maradni szeretne jelenlegi munkahelyén, mert a közös céljaikat még nem érték el.

„Mindenképpen meg akarunk nyerni együtt legalább egy versenyt, és néhány alkalommal már közel álltunk ehhez” – nyilatkozta az Autosportnak. „Ez a csapat még a 2014-es szezonnál is jobb szereplésre képes. Jó lenne részese lenni annak, majd meglátjuk, hogy van-e rá lehetőség.”

Bottas a győzelmekért harcolna Forrás: DPPI media/Frederic Le Floc H

Pat Symonds, a Williams technikai igazgatója nemrég azt mondta, reméli, hogy legalább az egyik pilótájukat megtartják a 2017-es szezonra. Bottas nemrég nagyobb részt vállalt a saját ügyeinek intézésében, és közvetlenül tárgyal a csapattal a szerződéshosszabbításról. Azt mondta,

általában szeptemberben jön el a döntés ideje, és ezúttal is bízik abban, hogy így történik.

Erre készülnek a Renault-nál is, Frederic Vasseur legalábbis szeptembert jelölte meg a jövő évi versenyzői felállásuk véglegesítésére, és a McLarennél ugyancsak akkor várható bejelentés. A Renault-nál Sergio Pérez az egyik ülés esélyese, de Kevin Magnussen sem tett le a maradásról, bár elismerte, a nyári szünet alatt nem tárgyaltak vele a folytatásról.

Magnussen nem fog könyörögni Forrás: Farkas Péter - Origo

„Én már nem mondhatok vagy tehetek többet” – nyilatkozta. „Volt néhány jó lehetőségem, hogy megmutassam, mire vagyok képes. A legtöbbször mindent kihoztam az autóból az időmérőkön, és a csapat összes pontját is én szereztem. Tudom, hogy nem én döntök, ha így lenne, akkor nagyon hosszú szerződésem lenne.

„A legjobb teljesítményt fogom nyújtani a pályán és azon kívül is, aztán majd meglátjuk.”

Magnussen számára nem ismeretlen a helyzet, mert a McLarennél először elvesztette versenyzői ülését a 2014-es szezon után, majd tavaly el is küldték a csapattól. Elmondása szerint

megtanulta, hogy minden alkalommal vizsgázik, amikor F1-es autóba ül.

„Ez természetes, a Forma-1 velejárója” – ismerte el. „Itt soha sem érezheti magát biztonságban az ember, ezért csak a lehető legjobban és legkeményebben akarok dolgozni.”

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!