Vágólapra másolva!
Az elmúlt hónapok terrorcselekményei az F1-et sem hagyták érintetlenül. Belgiumban óvintézkedéseket vezetnek be, Szingapúrban letartóztatások is történtek.

Várhatóan teltház előtt zajlik majd a jövő hétvégi Belga Nagydíj, de a nagy érdeklődés nagy felelősséget is jelent a rendezvény szervezői számára, akik az elmúlt hónapok európai terrorcselekményeire reagálva óvintézkedésekkel készülnek a közönség fogadására.

„Mint minden népszerű, több tízezer embert vonzó rendezvény esetében, nálunk is szigorú előírások vannak az országunkban és a máshol történt sajnálatos események miatt” – nyilatkozta Andre Mas a Le Derniére Heure című lapnak.

Nagy közönség várható Belgiumban Forrás: Daimler

„A Nizzában történtek után elválasztottuk a gyalogos területeket a járművel közlekedésére használt sávoktól, ezért például eltávolítottuk a bevásárló területeket a La Source kanyarral szemben” – magyarázta.

„Számos további ellenőrt alkalmazunk a hátizsákok és a hűtőtáskák átvizsgálására, de a zsebek átkutatására is felkészültünk, ha ez szükséges. A hadsereg segítségét is igénybe vettük, hogy biztosítsuk a maximális biztonságot a területen. Számunkra ez kulcskérdés,

Az óvatosság nem alaptalan, augusztus elején Szingapúrban hat gyanúsítottat tartóztattak le, akik a Reuters szerint rakétás támadást terveztek a város olyan pontjai ellen, ahol sok nyugati származású ember dolgozik. A helyi hatóságok szerint a gyanúsítottak az Iszlám Államhoz kötődnek, de arról nem érkezett hír, hogy a támadásnak köze lenne a szeptemberben zajló F1-es Szingapúri Nagydíjhoz.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!