Hamilton: Már a Red Bull a Mercedes ellenfele

Forma-1, Német Nagydíj, Daniel Ricciardo, Lewis Hamilton, Max Verstappen
Mercedes AMG Petronas F1 Team's British driver Lewis Hamilton (C) poses during the winner ceremony on the podium after winning next to second placed Red Bull Racing's Australian driver Daniel Ricciardo (L) and Red Bull racing's Belgian-Dutch driver Max Verstappen (R) at the Hockenheim circuit, southern Germany, on July 31, 2016 during the Formula One Grand Prix of Germany. / AFP PHOTO / THOMAS KIENZLE
Vágólapra másolva!
A világbajnoki címvédő nem tudja, mitől lett jobb a Red Bull a mezőny többi tagjánál, de ő is az erőforrás terén keresi a választ. Méltatta a versenyzőpárosukat is.

A Mercedest is beleértve sokan arra számítottak, hogy a Ferrari lesz az Ezüstnyilak elsőszámú kihívója a 2016-os szezon során, de a nyári szünet előtt meglepetésre a Red Bull lépett elő a konstruktőri világbajnokság 2. helyére. Bár a nyers tempó tekintetében továbbra is Lewis Hamilton áll a legjobban, a háromszoros világbajnok is felfigyelt a Red Bull egyre javuló formájára.

„Nagyon-nagyon erős csapatuk van. Szerintem a Red Bull mindenképpen javult a motorjuk teljesítménye terén, és az autójuk nagyszerű leszorítóerővel is rendelkezik” – mondta a pontverseny éllovasa. „Nem tudom, hogy miért tudtak kicsit jobban felzárkózni a többieknél, de hihetetlenül erősnek tűnnek” – ismerte el a brit pilóta, aki Monaco óta letekert motorral versenyez.

Hamiltont már a Red Bullok üldözik a Ferrari helyett Forrás: AFP/Thomas Kienzle

Hamilton kitért a Ferrari szereplésére is, elmondása szerint a Német Nagydíj hétvégéjén „volt egy pillanat, amikor erősnek tűntek, de aztán beleszürkültek a versenybe, ezért most mindenképpen a Red Bull a legközelebbi versenytársunk.”

A Red Bull az egyetlen csapat, ami Max Verstappen révén futamot tudott nyerni a Mercedesek mellett

– amikor ők kiütötték egymást a Spanyol Nagydíjon -, és Daniel Ricciardo sorozatos 4. helyei után egyre több dobogós helyet is szállítanak, sőt a Német Nagydíjon már mindkét versenyzőjük felállhatott a pódiumra, megelőzve Nico Rosberget.

Verstappen és Ricciardo teljesítménye Hamilton figyelmét is felkeltette.

A Mercedes versenyzője már a Monacói Nagydíj után is elismerően beszélt Ricciardóról, aki csak a csapata bakija miatt nem nyerte meg a versenyt, de véli, hogy a pilótapáros sikere a mögöttük álló istálló miatt is lehetséges.

Hamilton sorra nyeri a versenyeket, de a Red Bull is jól szerepel Forrás: Daimler AG/Daimler AG/Wolfgang Wilhelm

„Daniel igen remekül szerepel, ahogy Max is, de ez nem csak nekik köszönhető, hanem a nagyszerű csapatuknak is. Akárcsak az én esetemben, nekem is kiváló csapatom van.”

Nem csak Hamilton figyeli Ricciardót, a nyári szünet alatt ez fordítva is így van, bár az ausztrál versenyző ezúttal is a rá jellemző lazasággal kommentálja az eseményeket. Ricciardo kiszúrta a Twitteren, hogy Hamilton szerint ő még a vakációt is edzéssel tölti, és nem bírta megállni, hogy beszóljon ellenfelének. Humorosan marhaságnak nevezte Hamilton posztját.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!