Vágólapra másolva!
Akár már a gokartos versenyeken véget érhetett volna a pályafutása, ezért inkább hálás a sikereiért, mint bosszús az elszalasztott lehetőségekért. Nem tett le az újabb világbajnoki címről.  

Egyre közelebb kerül pályafutása egyik vízválasztójához Fernando Alonso. A McLaren Honda versenyzője tíz éve nyerte meg második világbajnoki címét, azóta bár többször is harcban volt a végső sikerért, az újabb győzelem nem jött össze. Alonso a McLarennel egyelőre igen messze van attól, hogy pályafutása fénykorát idézze, de így sem keserű a szájíze.

„Eddig nagyon szerencsés voltam, hogy a pályafutásom során bajnoki címekért küzdhettem” – idézte Alonsót az F1.com. „Valóban akadtak jó lehetőségeim, de ezért vagy azért nem jöttek be” – nyilatkozta a 2005-ös és 2006-os világbajnok, aki 2007-ben, 2010-ben és 2012-ben is közel állt a harmadik világbajnoki címéhez, de egyelőre nem tudta megszerezni azt.

Alonso bízik a McLaren Hondában Forrás: AFP

Alonso szerint talán az ötszörös világbajnok Juan Manuel Fangiót is beérhette volna karriere során, de így sem tartja balszerencsésnek magát. „A pályafutásom akár már gokartozás közben is véget érhetett volna. Nekem minden tökéletesen alakult” – szögezte le, de elmondta, ez nem jelenti azt, hogy már ne lenne éhes újabb sikerekre.

abban, hogy élvezetes legyen az ittlétünk” – mondta az F1-ben való versenyzésről. „A legnagyobb elégtételt azok a pillanatok jelentik, amikor a dobogón lehetünk, ha futamot vagy akár bajnokságot nyerhetünk” – nyilatkozta.

Alonso és a Ferrari álompárosnak tűnt, de 2010 és 2014 között nem jött össze a világbajnoki cím Forrás: AFP

„Ott vannak azonban azok a dolgok is, amelyek körül veszik az F1-et! Az utazások hozzásegítettek ahhoz, hogy olyan országokat is meglátogassak, amelyekbe talán csak egy másik életben jutottam volna el. Nagyon örülök az összes lenyűgöző mellékhatásnak, amit e sport adott nekem.”

A McLaren versenyzőjét sokan kifejezetten nehéz embernek tartják,

a Renault-nál, a McLarennél és a Ferrarinál is akadtak már konfliktusai a csapatával, ő maga is elismerte, hogy akadtak olyan döntései, amelyek nélkül másként alakulhatott volna a pályafutása.

„Az ember mindenféle szempontból változik, nem csak versenyzőként” – szögezte le. „Egy 19 éves valaki teljesen más, mint egy 35 esztendős. Ez mindenféle kapcsolatra igaz, legyen szó családról, barátokról, a csapathoz való hozzáállásról, a munkamódszerekről és persze a sajtóról.”

Alonso és Flavio Briatore az első győzelmet ünneplik a 2013-as Magyar Nagydíjon Forrás: AFP

„Minden változik, de ez nem azért van, mert az ember azt akarja, hogy így történjen, hanem azért, mert az élet megváltoztatja. Ettől nem lehet elmenekülni,

Korábbi nyilatkozatai után ismét kijelentette, hogy „a jövő évi új szabályok talán ismét visszacsempészik az izgalmakat, mivel az autók sokkal vonzóbban és gyorsabbak lesznek.” Megismételte, hogy „a legfőbb cél egy újabb világbajnokság megnyerése, és ezt el akarom érni.”

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!