Társoldalunk:

Kiszabadították Bernie Ecclestone anyósát

2016.08.01. 10:02

Az F1 ügyvezetője és családja megkönnyebbülhet, a brazil rendőrség vasárnap kiszabadította az egy héttel ezelőtt elrabolt Aparecida Schunckot. Ecclestone nem fizette ki a váltságdíjat.

Az emberrablásról először beszámoló Veja szerint a rendőrség kiszabadította a 67 esztendős Aparecida Schunckot, aki a 85 éves Bernie Ecclestone 38 éves feleségének édesanyja. Az asszonyt július 22-én rabolták el brazíliai otthonából, Sao Paolo egyik külvárosából, Interlagosból, és nem túl messze Cotiában találták meg.

Ecclestone-tól a brazil történelem legnagyobb összegű váltságdíját 120 millió reált követelték, a legfrissebb hírek szerint nem dollárban, hanem angol fontban, négy táskába csomagolva. A kifizetés viszont nem történt meg, mert a brazil rendőrség lenyomozta Schunck tartózkodási helyét, és kiszabadították a túszt. Két embert őrizetbe vettek.

Ecclestone megnyugodhat, kiszabadították az anyósátForrás: DPPI media/Frederic Le Floc H

A Sao Paoloi rendőrség képviseletében Elisabete Sato a BBC-nek megerősítette, hogy egy nagyszabású rendőri akció során túszmentést hajtottak végre, és a fogoly nem sérült meg.

A Globo arról számolt be, hogy az emberrablók azt állították, küldeményt kézbesítenek Schunck részére, valószínűleg megtudták, hogy a család új bútorokat vásárolt. A tettesek a sértett autójával menekültek el, amit később hátra hagytak az egyik autópályánál.

Rióban pénteken, augusztus 5-én kezdődnek az olimpiai játékok, az F1-es Brazil Nagydíjat 2016. november 11-13. között rendezik Interlagosban.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!