Társoldalunk:

Hamilton rossz példát mutat a viselkedésével

2016.07.29. 13:34

Esteban Gutiérrez még csütörtökre sem tudta megemészteni, hogy Lewis Hamilton beintett neki a Magyar Nagydíjon a lekörözés során. Sebastian Vettel mindkét felet meg tudja érteni.

Kevés izgalmas dolog történt a múlt hétvégi Magyar Nagydíjon, mindössze Max Verstappen és Kimi Räikkönen csatája, valamint a lekörözésekkel kapcsolatos nehézségek keltettek feltűnést. A lassabb autók lehagyásával Lewis Hamilton és Sebastian Vettel baja is meggyűlt, Hamilton be is mutatott Esteban Gutiérreznek, Vettel pedig menetrendszerűen követelte a rádión a kék zászlókat.

Gutiérrez rossz néven vette, hogy Hamilton beintett neki, mert szerinte csak a legjobb helyet kereste az elengedéshez, Hamilton pedig tagadta, hogy a középső ujját mutatta fel. Négy nap elteltével Gutiérrez még mindig sértődötten nyilatkozott a történtekről a Sky Sportsnak, ami megtudta, a két versenyző egyelőre nem rendezte a konfliktust, de Hamilton beszélni fog ellenfelével.

Hamilton viselkedését bírálja ellenfeleForrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Jan Woitas

„Tisztában kell lennie azzal, hogy az emberek felnéznek rá, és ha jó példát akar mutatni, akkor ezt nem így kell csinálnia” – mondta a Haas versenyzője. „Az sem jó dolog, hogy bírálja egy ellenfelét, aki a legjobb teljesítményt próbálja nyújtani, és a legbiztonságosabban akar vezetni. Tudnia kellene, hogy az ő autója az enyém fölé magasodik. Mivel ő a világbajnok, az ő helyzetében még fontosabb, hogy jó példát mutasson nem csak a gyerekeknek, hanem az egész világnak.”

Hamilton sok időt vesztett Gutiérrez mögött, akit a sportfelügyelők is megbüntettek a kék zászlók figyelmen kívül hagyása miatt. A versenyzők csütörtöki sajtótájékoztatóján Vettel a saját tapasztalataival kapcsolatban azt mondta, a pilóták az érzelmek hevében reagálhatnak így, mert az autóban ülve úgy érezni, hogy az ember jobban lemarad az ellenfeléhez képest. „Ez azonban szerintem nem igaz” – ismerte el.

Vettel is gyakran morog az autóban, de nem gondolja komolyanForrás: AFP/Sascha Schuermann

„Voltam én már a másik helyzetben is. Tudják, nem könnyű” – mondta Vettel a lekörözöttekről. „A tükrök kicsik, és két-három kanyarral később az autók már sokkal közelebb vannak, mint ahogy az várható. Közben pedig az ember a saját versenyét is futja” – tette hozzá.

„Szerintem a srácok a legtöbbször jól végzik a dolgukat, különösen azért, mert nem könnyű, és nem is jó érzés. Korábban egyikünk sem szokott hozzá a kék zászlókhoz, főleg nem ahhoz, hogy elengedjük a másikat, úgyhogy ez nagyon kellemetlen, de mindenki megteszi a tőle telhetőt.”

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!