Vágólapra másolva!
A Red Bull egykörös tempója nem volt az igazi pénteken, de úgy érzi, hogy a hosszabb etapokon már nem a Ferrarira, hanem a Mercedesre kell figyelniük.

A Red Bull a szezon során fokozatosan fejlődött, és a Magyar Nagydíjon egyetlen pontra megközelítette a Ferrarit a konstruktőri tabellán. Nem kizárt, hogy a hockenheimi hétvége után induló nyári szünetre már ők vonulnak a 2. hely birtokában, ugyanis a pénteki napon erősnek tűnt a versenytempójuk – legalábbis ezt állítja Daniel Ricciardo.

Azt elismerte, hogy az időmérő-szimulációikon még van mit csiszolni, de versenykörülmények közt már inkább a Mercedesre fenik a fogukat.

"Ma Seb nyerte a Ferrari-Red Bull csatát, de úgy vélem, az egykörös tempónkat még fokozhatjuk. Érdekesnek ígérkezik a harc" - mondta. "Szoros lesz holnap a küzdelem egy mért körön."

"A több benzinnel futott etapjaink jól sikerültek. Ha ezt át tudjuk menteni vasárnapra, egész jók leszünk. Ebből a szempontból úgy tűnt, hogy közelebb kerültünk a Mercikhez, ami kellemes" - magyarázta.

Ricciardo optimistán készül a hétvége további részére. Kattintson a képre galériánk megtekintéséhez! Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Jan Woitas

Ricciardo az 5. legjobb időt futotta meg a délutáni edzésen, a 3. Sebastian Vetteltől 282 ezreddel, csapattársától, Max Verstappentől 34 ezreddel kapott ki. A holland versenyző sejtette, hogy a Ferrarik jobb tempóra lesznek, mint a Hungaroringen.

"Tudtuk, hogy közelebb férkőznek hozzánk, mert ez a pálya összességében jobban fekszik nekik" - mondta. Ugyanakkor ő sem csak a maranellóiakat látja ellenfélnek. "A Mercedestől nem vagyunk nagyon messze. Összességében jó napot zártunk, zártam – én először vezettem itt F1-es autót. Minden simán ment, ez pozitívum."

A Red Bull a Hungaroringen is abban bízott, hogy megszorongathatják a Mercedest, ám végül nem tudtak komoly nyomást helyezni rájuk a versenyen.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!