Vágólapra másolva!
Rosberg szomorú, hogy ketten is megelőzték az első kanyarnál, de nem nevezte rossznak a rajtját. Hamilton azt mondja, végig uralta a versenyt, olyankor is csak spórolt a gumikkal és a motorral, amikor csapattársa ráesett a nyakára.

A rajt döntötte el a győzelem sorsát a Mercedes versenyzői közt a Magyar Nagydíjon: Lewis Hamilton a 2. helyről kilőve átvette a vezetést, és Nico Rosbergnek azért is meg kellett küzdenie, hogy a 2-es kanyarnál visszaelőzze Daniel Ricciardót, aki a külső íven előtte szintén faképnél hagyta.

A német versenyző a futam után nyilatkozva nem számolt be különösebb problémáról, szerinte riválisai egyszerűen jobban rugaszkodtak el. "A rajtom rendben volt, a többiek egyszerűen jobban indultak. Kikaptam az első kanyar felé menet, ez elszomorító" - mondta. "Daniel kihasználta a szélárnyékot, a belső ív pedig Lewisé volt."

"Harapófogóba kerültem közöttük, ezért lassítanom kellett. Örülök, hogy a 2. helyet vissza tudtam szerezni Danieltől, de a győzelmet addigra elvesztettem.

Az első kanyar után már Hamilton volt az élen. Kattintson a képre galériánk megtekintéséhez! Forrás: AFP/Attila Kisbenedek

"Végül minden a rajton múlt. Onnantól próbáltam nyomást helyezni Lewisra, de ezen a pályán nem lehet előzni" - jelentette ki. "Elégedett voltam a versenytempómmal. Próbáltam a lehető legnagyobb nyomást kifejteni Lewisra, aki elkövetett néhány hibát, de nem elég nagyokat ahhoz, hogy megelőzzem."

Hamilton spórolt

Hamilton a Sky Sportsnak azt mondta a rajtjáról, hogy az első fázisa jól sikerült, ám utána óvatosnak kellett lennie, nehogy kipörögjenek a kerekek. Rosberg ugyan néhány alkalommal fenyegetően megközelítette, de ő ekkor sem aggódott, mert csupán spórolt a gumikkal és a motorjával.

- jelentette ki. "Nagyon meleg volt. Itt nincs szükség 10 másodperces előnyre. Tartottam a 2 másodperces különbséget, s nem számított, amikor lefaragta 1,8-ra, 1,5-re."

Hamilton ötödik győzelmét aratta a Hungaroringen. Kattintson a képre galériánk megtekintéséhez! Forrás: AFP/Andrej Isakovic

"Tudtam, hogy ha ez etap elejét megnyomom, a végére nem marad gumim. Ezért vissza kellett fognom magam" - tette hozzá. "Amikor (Rosberg) növelte a tempót, nekem is válaszolnom kellett rá, használnom kellett a gumikat."

Hamilton a győzelmével átvette a vezetést a világbajnoki tabellán Rosbergtől,

6 ponttal előzi meg.

A Mercedes az elmúlt két évben elesett a győzelemtől Magyarországon, de végre ezt is behúzták. "A kettős győzelem nagyon kielégítő ezen a pályán, amely nem volt kedves hozzánk az előző két esztendőben" - nyilatkozta Toto Wolff csapatfőnök. "Ez korábban a Red Bull és a Ferrari felségterülete volt."

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!