Hamilton ülése eltört a balesetben

Forma-1, Magyar Nagydíj, Lewis Hamilton, Mercedes
Mercedes AMG Petronas F1 Team's British driver Lewis Hamilton returns back to pit lane after a crash during the second training session ahead of the Formula One Hungarian Grand Prix at the circuit near Budapest, on July 22, 2016. / AFP PHOTO / FERENC ISZA
Vágólapra másolva!
A Mercedes elárulta, hogy a brit versenyző pénteki hungaroringi balesetében megrepedt az ülés, noha a becsapódás viszonylag enyhe volt.

Lewis Hamilton a Magyar Nagydíj péntek délutáni edzésén nekicsapódott a bukótérben lévő gumibáláknak a 11-es kanyarnál, miután a balhátsó kerekével megcsípte a csúszós új rázókövet, és kitört az autójának fara.

Noha az ütközés ereje a szenzorok szerint 12G volt, ami viszonylag enyhének számít, a balesetben mégis eltört az ülés – közölte a Mercedes, amelynek a szombati, utolsó szabadedzésen ki kellett cserélni a sérült tartozékot.

Valószínűleg nem a becsapódás ereje, hanem annak szöge okozta a repedést.

Hamilton vissza tudott gurulni a bokszba a baleset után Forrás: AFP/Ferenc Isza

Hamilton vissza tudott döcögni a bokszba a kicsúszás után, de az edzésen már nem tudott újra vezetni - és egy orvosi ellenőrzésre is be kellett ugrania -, így szombat délelőtt pótolnivalója maradt. Paddy Lowe, a Mercedes mérnöke a Sky Sportsnak elmondta, hogy ezt el is végezték, ám az árát részben az időmérő-szimulációval fizették meg, ezért végzett a brit csak a 4. helyen, mindkét Red Bulltól is kikapva.

A pénteki balesetben csak minimálisan sérült meg a Mercedes, az első szárnyvéglapjában, illetve az oldaldoboz függőleges aeroelemében keletkezett kár.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!