Vágólapra másolva!
Ricciardón is kifogtak az időmérő végén lengetett sárga zászlók, ami miatt bosszankodik, ugyanakkor képesnek érzi a Red Bullt arra, hogy támadják a Mercedest a futamon. Verstappen egy másodpercnél is kevesebbel késett le az utolsó mért köréről.

A Red Bull a Ferrarit legyőzve elfoglalta a második rajtsort a Magyar Nagydíjra, a 3. helyen végző Daniel Ricciardo mégsem elégedett, mivel reálisnak érezte, hogy legyőzze a Mercedeseket. A Q3-as résztvevők többségéhez hasonlóan az utolsó kísérleténél ő sem nyomhatta meg teljesen a kört Fernando Alonso megpördülése miatt.

"20.2-vel zártam, ehhez képest 3,5 tizeddel jobban álltam a mért ponton a sárga zászlók előtt. Szóval nagyon megközelíthettem volna Nico idejét. Nagyon bosszúsan reagáltam a rádióban, de ez van" - ismerte el Ricciardo az Origo GPhírek kérdésére.

"Érdekes lett volna megnézni, hogy alakul a történet a sárga zászlók nélkül. Kicsit csalódott vagyok" - tette hozzá. "Úgy gondolom, 19.9-nél (Nico Rosberg pole pozíciós idejénél) több volt bennünk."

Az időmérő hatalmas zuhéban kezdődött. Kattintson a képre galériánk megtekintéséhez! Forrás: Anadolu Agency/2016 Anadolu Agency/Arpad Kurucz

A versenyre vérszagot érez, szerinte a kanyargós Hungaroringen legyőzhetik a Mercedest.

Főleg azért optimista, mert péntek óta jó irányba haladtak a beállításokkal.

"Tegnaphoz képest faragtunk a hátrányunkból, ami kellemes, hiszen a Mercedes az időmérőre általában növeli az előnyét, vagy legalábbis megtartja" - mondta. "Ma délelőtt futottam egy hosszabb etapot, és jobbnak éreztem, mint a tegnapit, vagyis a jelek arra utalnak, hogy holnap ütőképesebbek lehetünk."

"A nyers tempót tekintve közelebb vagyunk (a Mercedeshez), mint korábban. Erősödünk. Bármilyenek is voltak a körülmények, nem maradtunk le sokkal a pole-ról" - jelentette ki. "A Mercedes jó tempót mutatott a hosszú etapokon, mint láthattuk az edzéseken, de mi is készen állunk. Elég közel vagyunk hozzájuk ahhoz, hogy megküzdjünk velük."

A Mercedes tavaly és tavalyelőtt nem tudta behúzni a győzelmet a Hungaroringen, ahol 2014-ben pont Ricciardo ért célba elsőként.

Verstappen 1 másodpercet késett

Az időmérő után a Mercedest irányító Toto Wolff is elismerte, hogy Ricciardo fenyegetést jelentett Rosberg első rajtkockájára. Max Verstappen ezúttal kikapott Ricciardótól, és az utolsó nekifutása a Q3-ban dugába dőlt, mert 8 tizeddel a leintés után ért a célvonalhoz.

"Elrontottuk az időzítést. Mondtuk neki, hogy 'gyerünk, fel kell érned', de úgy tűnik, megpróbált egy kis rést hagyni maga előtt, és végül 0,8 másodperccel elkésett. Kár érte, a boksz felé menet fél másodperccel gyorsabb volt, mint előtte" - mondta csapatfőnöke, Christian Horner.

Kattintson a képre galériánk megtekintéséhez! Forrás: AFP/Ferenc Isza

- magyarázta Verstappen. "Azzal időt vesztünk, ha valakit 2-3 másodpercre megközelítünk, és ezt természetesen nem akarjuk, főleg időmérőn."

A holland fél másodpercet javított a már tét nélküli kör első felében. Ricciardóhoz hasonlóan ő is bízik a Red Bull versenytempójában, és megpróbál majd előrébb lépni.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!