Vágólapra másolva!
Felkészültek rá, hogy lesznek még problémáik Hamilton és Rosberg rivalizálása miatt, de mindig a német megtartására törekedtek. Toto Wolff szerint később sem kell majd elsőszámú pilótát kijelölni.

A Mercedes péntek délelőtt jelentette be, hogy két évvel meghosszabbította Nico Rosberg szerződését, a német 2018 végéig biztosan a csapatnál marad. Noha a német elmúlt években nyújtott teljesítményére valóban nem lehet különösebb panasz, egyesek szerint a Mercedes mégsem a legjobb döntést hozta meg, mert a két pilótájuk rivalizálása negatív hatással lehet a csapat eredményeire. A Mercedes az idén is nagy előnnyel vezeti mindkét világbajnokságot, de Rosberg már két futamon is összeütközött Lewis Hamiltonnal. Jelenleg csupán 1 választja el őket a tabellán, ezért a küzdelmük könnyen elmérgesedhet a szezon második felében.

A Mercedes főnöke, Toto Wolff elismerte, hogy valószínűleg a jövőben is lesznek konfliktusok a két versenyző között. "Soha nem lehetek biztos benne, hogy túljutottunk a problémákon. Lesznek még rázós helyzetek, ezzel tisztában voltunk, amikor meghoztuk a döntést" - jelentette ki. "Nehéz helyzeteket eredményezhet, ha két elsőszámú pilóta versenyez egy csapatban, ugyanakkor az autónk teljesítménye is javulhat, ha ők folyamatosan hajtják egymást."

Egyenlő feltételekkel folytatódhat Hamilton és Rosberg csatája Forrás: AFP

Noha a két pilóta spielbergi ütközése után felmerült, hogy a jövőben csapatutasítást alkalmaznak a hasonló esetek elkerülésére, Toto Wolff szerint nem lesz rá szükség, hogy kijelöljenek egy elsőszámú versenyzőt. "Mindig egyértelmű volt, hogy ehhez az elvhez fogunk ragaszkodni - mindegyiküknek ugyanolyan autót és ugyanolyan lehetőségeket biztosítunk. Nem hiszem, hogy ez változna, remélhetőleg végig megmaradunk ennél az elképzelésnél.

Az osztrák hozzátette, egyáltalán nem tervezték, hogy más versenyzővel, például a manoros Pascal Wehrleinnel helyettesítik Rosberget. A szerződést azonban csak csütörtök este írták alá. "Pár hónapig tárgyaltunk, de soha nem volt kétséges, hogy meg szeretnénk tartani Nicót. Az ő érdeke pedig az volt, hogy továbbra is a legjobb autóval versenyezzen" - magyarázta.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!