Vágólapra másolva!
Keresetet nyújtanak be, mert a helyi autóklub csak Monzát hajlandó támogatni az F1-es Olasz Nagydíj megrendezése terén.

A bíróságon folytatódhat az Olasz Nagydíj sorsával kapcsolatban kialakult kálvária, miután a Motorsport.com értesülései szerint az imolai pálya menedzsmentje jogi úton próbálja kikényszeríteni, hogy az Olasz Autóklub (ACI) és elnöke, Angelo Sticchi Damiani megadja a szükséges engedélyeket az Olasz Nagydíj megrendezéséhez. Damiani ezt egyelőre csak Monza számára biztosítja.

„Az egész ügy Angelo Sticchi Damianin múlik” – nyilatkozta Umberto Selvatico Estense, a versenyt esetlegesen rendező Formula Imola elnöke. „Megállapodtunk Bernie (Ecclestone-nal), és csak a nemzeti sportszövetség engedélyére van szükségünk. Ha a jövőben nem lesz Olasz Nagydíj, az csak Sticchi Damiani úr problémája lesz, mert nem engedi, hogy a megállapodás létrejöjjön.”

Imola korábban a San Marinói Nagydíjat rendezte meg, akkor is kellene az ACI bellegyezése, ha ezt a nevet használnák Forrás: Williams F1

Az Olasz Nagydíj sorsa már több, mint egy éve ködbe burkolózott, mivel Bernie Ecclestone a korábbiaknál magasabb jogdíjat követel a verseny megtartásáért, ezt viszont csak törvénymódosítással és szervezeti átalakításokkal lehetett előteremteni. Az Olasz Autóklub továbbra sem egyezett meg Ecclestone-nal, ő azonban a héten egyezségre jutott az imolai pályával.

„Formula Imola a saját jogán tárgyalásokat folytatott, amelyek oda vezettek, hogy a Formula Imola szerződéses kötelezettséget vállalt” – áll a közleményükben. A FOM (Formula One Management) és az FOWC (Formula One World Championship) által az SIAS-nek és az Autodromo di Monzának küldött azonos tartalmú ajánlatot nem fogadták el. Felkérjük a nemzeti testületeket, hogy közösen vizsgáljanak meg minden lehetőséget az ország sportimázsát fenyegető súlyos kockázat miatt.”

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!