Vágólapra másolva!
Legfeljebb akkor költözhetne Imolába az Olasz Nagydíj, ha az olasz autóklub adna hozzá pénzt, ők viszont csak Monzát finanszíroznák.

Folytatódik a szappanopera az Olasz Nagydíj körül: korábban már úgy tűnt, hogy sikerül elhárítani a pénzügyi akadályokat a monzai futam megtartása elől, de Bernie Ecclestone és az olasz autóklub (ACI) között még mindig patthelyzet van. Az F1 ügyvezetője szerződést kínált Imolának, de elismerte, hogy ez csak akkor lesz érvényes, ha az ACI elnöke is támogatja.

„Megállapodtunk” – erősítette meg Ecclestone az Autosportnak. „Van viszont egy fickó, aki azt mondja, hogy vagy úgy intézzük az ügyeket, ahogy ő akarja, vagy sehogy. Amikor valaki ezt mondja, lehet tudni, hogy mi lesz a válasz. Tegye, amit jónak lát, de ha nem lesz verseny Olaszországban, az nem rajtam fog múlni. A szerződés csak az aláírására vár. Elégedettek lehetnek, jó ajánlatot kaptak.”

Ragaszkodnak Monzához Forrás: AFP

A probléma lényege, hogy bár az olaszok előteremtették a verseny rendezésének állítólag 22 millió eurós éves jogdíját, Angelo Sticchi Damiani, az ACI elnöke az autóklubra eső részt csak Monzának akarja biztosítani, ráadásul a közreműködése nélkül egyáltalán nem lehet F1-es futamot rendezni Olaszországban. Ecclestone szerint Imola „aláírta a szerződést, de én nem tehetem, mert

Damiani a La Gazzetta dello Sport hasábjain kijelentette, hogy megállapodtak a lombardiai, a milánói és a monzai önkormányzatokkal, a pálya területén lévő vadaspark fenntartójával, valamint a milánói autóklubbal és a pálya üzemeltetőjével, így „összeállítunk egy végleges ajánlatot a FOM számára, mivel ezen a ponton már nincsenek politikai problémák.”

A lombardiai régió évi 5 millió euróval száll be a megállapodásba, a helyi alelnök kijelentette, reméli, hogy gyorsan megoldódik az ügy. „Az Olasz Nagydíj helye Monzában van, ez része a hagyományainknak, nem engedhetjük el” – mondta Fabrizio Sala.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!