Társoldalunk:

A McLaren világbajnoki címet ígér Alonsónak

2016.07.13. 13:06

Ehhez azonban az kell, hogy továbbra is bízzon a csapatban, és meghosszabbítsa a jövőre lejáró szerződését.  

A 2015-ös szezonnal kezdődött a legendás McLaren-Honda együttműködés új korszaka, azonban a nagy remények ellenére a tavalyi év csúfos kudarcot hozott, és Fernando Alonso, valamint Jenson Button a jobb napokon az idén is csak a pontszerző helyekért harcolhat.

Mindketten F1-es pályafutásuk végéhez közelednek, és Alonso többször utalt már arra, hogy ha elveszti a lelkesedését, nem marad majd minden áron a világbajnokságban. Csapatfőnöke, Eric Boullier viszont azt reméli, hogy a 2017-es év után is náluk fog versenyezni.

Vajon mikor fogy el a türelme?Forrás: AFP/Oli Scarff

„Nem hiszem, hogy Fernando kész lenne visszavonulni” – nyilatkozta az AS-nek. „Biztos vagyok abban, hogy ha hisz a McLaren-Honda projektben, ismét világbajnok lesz” – tette hozzá a wokingiak versenyigazgatója.

A várttól még mindig alaposan elmaradó eredmények ellenére Boullier töretlenül hisz abban, hogy a McLaren a Hondával ismét világbajnok lesz. „A McLaren felkészült, amint összeáll a teljes csomag, az élre fogunk állni. Ez teljesen biztos. Természetesen remélem, hogy Fernando is velünk tart majd.”

Egykori menedzsere beszélte rá

Alonso 2001-ben mutatkozott be az F1-ben a Minardinál, majd a 2002-es szezont tesztpilótaként töltötte a Renault-nál, ahol Flavio Briatore szárnyai alatt 2005-ben és 2006-ban világbajnok lett. Utána egy viharos kitérőt tett a McLarenhez, majd visszatért a Renault-hoz, de pályafutása csak a Ferrarinál lendült meg ismét.

A világbajnoki címek itt is elmaradtak, mivel Sebastian Vettel és a Red Bull fölényére csak alkalomszerűen volt megoldásuk, majd 2014-ben a gyenge autó és a menedzsment átszervezése miatt Alonso úgy döntött, távozik Maranellóból, és gyerekkori kedvencéhez, a McLaren-Hondához szegődik. Utoljára a 2014-es Magyar Nagydíjon állhatott dobogóra, még a Ferrari színeiben.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!