A McLaren világbajnoki címet ígér Alonsónak

Forma-1, Fernando Alonso, McLaren Honda, Brit Nagydíj
McLaren Honda's Spanish driver Fernando Alonso walks through the paddock ahead of the British Formula One Grand Prix at Silverstone motor racing circuit in Silverstone, central England, on July 10, 2016. Lewis Hamilton held his nerve to grab pole position ahead of Mercedes team-mate Nico Rosberg for Sunday's British Grand Prix with a spectacular lap in the final seconds of an intense qualifying session. / AFP PHOTO / OLI SCARFF
Vágólapra másolva!
Ehhez azonban az kell, hogy továbbra is bízzon a csapatban, és meghosszabbítsa a jövőre lejáró szerződését.  

A 2015-ös szezonnal kezdődött a legendás McLaren-Honda együttműködés új korszaka, azonban a nagy remények ellenére a tavalyi év csúfos kudarcot hozott, és Fernando Alonso, valamint Jenson Button a jobb napokon az idén is csak a pontszerző helyekért harcolhat.

Mindketten F1-es pályafutásuk végéhez közelednek, és Alonso többször utalt már arra, hogy ha elveszti a lelkesedését, nem marad majd minden áron a világbajnokságban. Csapatfőnöke, Eric Boullier viszont azt reméli, hogy a 2017-es év után is náluk fog versenyezni.

Vajon mikor fogy el a türelme? Forrás: AFP/Oli Scarff

„Nem hiszem, hogy Fernando kész lenne visszavonulni” – nyilatkozta az AS-nek. „Biztos vagyok abban, hogy ha hisz a McLaren-Honda projektben, ismét világbajnok lesz” – tette hozzá a wokingiak versenyigazgatója.

A várttól még mindig alaposan elmaradó eredmények ellenére Boullier töretlenül hisz abban, hogy a McLaren a Hondával ismét világbajnok lesz. „A McLaren felkészült, amint összeáll a teljes csomag, az élre fogunk állni. Ez teljesen biztos. Természetesen remélem, hogy Fernando is velünk tart majd.”

Alonso 2001-ben mutatkozott be az F1-ben a Minardinál, majd a 2002-es szezont tesztpilótaként töltötte a Renault-nál, ahol Flavio Briatore szárnyai alatt 2005-ben és 2006-ban világbajnok lett. Utána egy viharos kitérőt tett a McLarenhez, majd visszatért a Renault-hoz, de pályafutása csak a Ferrarinál lendült meg ismét.

A világbajnoki címek itt is elmaradtak, mivel Sebastian Vettel és a Red Bull fölényére csak alkalomszerűen volt megoldásuk, majd 2014-ben a gyenge autó és a menedzsment átszervezése miatt Alonso úgy döntött, távozik Maranellóból, és gyerekkori kedvencéhez, a McLaren-Hondához szegődik. Utoljára a 2014-es Magyar Nagydíjon állhatott dobogóra, még a Ferrari színeiben.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!